Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ /ΥΓΕΙΑ (64)

Νέα ενδιαφέρουσα έρευνα για τα αυτοάνοσα νοσήματα

Πολύ ενθαρρυντικά τα νέα για τους φίλους και τις φίλες που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα (διαβήτης τύπου 1, ρευματοειδής αρθρίτιδα, κατά πλάκας σκλήρυνση κ.λπ). 
Ερευνητές διαπίστωσαν πως ένα κύτταρο του ανοσοποιητικού μας συστήματος (είδος λευκού αιμοσφαιρίου), ενισχύει την αντοχή άλλων κυττάρων όταν συνδέεται μαζί τους, πράγμα που αποτρέπει την δημιουργία αυτοανόσων νοσημάτων (δεν αφήνει δηλαδή τα κύτταρα να καταστραφούν από τα αντισώματα που τα λευκά αιμοσφάιρια φτιάχνουν εναντίον τους). Το είδος αυτό των κυττάρων λέγεται eTAC και βρίσκεται στους λεμφαδένες και τον σπλήνα τόσο των ποντικών όσο και του ανθρώπου, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Κατάφεραν δε, σε διαβητικά ποντίκια, με τη χειραγώγηση τέτοιων κυττάρων να σταματήσουν τη βλάβη του παγκρέατος που οδηγούσε αυτά τα ποντίκια σε διαβήτη.
Το επόμενο στάδιο θα είναι να προσπαθήσουν οι ερευνητές, όπως οι ίδιοι λένε, να μεγαλώσουν πολλά τέτοια κύτταρα από ασθενείς στο εργαστήριο, να τα συνδέσουν με κύτταρα του ασθενούς που καταστρέφονται από την αυτοάνοση αντίδραση και να τα ξαναβάλουν στη συνέχεια μέσα στον ασθενή, ώστε να προστατευθεί το όργανο που καταστρέφεται από την αυτοάνοση αντίδραση. Να γίνουν δηλαδή τα κύτταρα του οργάνου αυτού πιο ανθεκτικά στα αντισώματα που το ίδιο το σώμα φτιάχνει εναντίον των κυττάρων του.  

Εκπληκτική η έρευνα, εκπληκτική και η προσπάθεια και εύχομαι τα καλύτερα και γρήγορα αποτελέσματα. Ωστόσο εγώ μένω και πάλι να αναρωτιέμαι:

    1.  Γιατί ο οργανισμός φτιάχνει αντισώματα εναντίον των ίδιων του των κυττάρων; Τι τον αποδιοργανώνει; Τι είναι αυτό που κάνει τα γονίδιά του να δίνουν λάθος εντολές στα κύτταρα του ανοσοποιητικού του και να φτιάχνουν αντισώματα εναντίον του ίδιου του οργανισμού;
    2.  Και αφού, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, το σώμα μας έχει και μηχανισμό άμυνας για αυτές τις περιπτώσεις (αυτά τα eTAC κύτταρα που ανακάλυψαν), τι είναι αυτό που και αυτά τα αμυντικά λευκοκύτταρα δεν τα αφήνει να δράσουν σωστά και να προστατέψουν όσα κύτταρα κατά λάθος ενώθηκαν με αντισώματα του ίδιου του οργανισμού;

Εγώ δεν θα διστάσω να απαντήσω πως τα στρες της ζωής είναι αυτά που αποδιοργανώνουν τη δράση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και σε αυτή τη περίπτωση, όπως έχει αποδειχθεί για τόσες άλλες (αλλεργίες, άσθμα, καρκίνοι λοιμώξεις κ.λπ). Και είμαι βέβαιη, όσο και αν κάποιοι με θεωρήσουν γραφική, πως  σύντομα θα καταλήξει εκεί η επιστήμη.

Φροντίστε τον οργανισμό σας, αντιμετωπίζοντας σωστά τα στρες της ζωής. Μη παρασύρεστε από όλα αυτά τριγύρω που σας βομβαρδίζουν με όμορφες εικόνες και διαφημίσεις. Έχουν τα περισσότερα φτιαχτεί για να πλουτίζουν κάποιοι εις βάρος μας, χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Αμυνθείτε και προσπαθείστε να κάνετε και τα παιδιά σας να το καταλάβουν.    

Με αγάπη

Πηγή: http://www.fiercebiotechresearch.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.