Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Υγιεινή διατροφή (38)

Κανέλα κανελίτσα μου….            
Γεια σας φίλες και φίλοι
Ενθουσιασμένη είμαι σήμερα με το νέο ιατρικό άρθρο που διάβασα δημοσιευμένο σε έγκυρη ιατρική ιστοσελίδα. Το θέμα της διατροφής, που όπως δεν κουράζομαι να σας λέω, είναι βασικό για την σωστή αντιμετώπιση των στρες της ζωής, γίνεται επιτέλους όλο και περισσότερο αντικείμενο έρευνας και μελέτης από τους επιστήμονες του χώρου της ιατρικής.

Αυτή την φορά η έρευνα αφορά και πάλι την κανέλα. Για το εκπληκτικό αυτό μυρωδικό ξυλάκι με τις τόσες ωφέλιμες για τον οργανισμό ιδιότητες σας έχω μιλήσει πολλές φορές. Σας έχω μάλιστα δώσει χρήσεις του σε συνδυασμό με μέλι, που βοηθούν σε πολλές περιπτώσεις τον οργανισμό.
Οι Αμερικανοί ερευνητές στην προκειμένη περίπτωση, έκαναν μία μέτα-ανάλυση, όπως λέγεται, (μελέτησαν δηλαδή τα αποτελέσματα προηγουμένων ερευνών) 10 ερευνητικών εργασιών που είχαν ασχοληθεί με την κανέλα και τη χρήση της από διαβητικούς ασθενείς. Βρήκαν πως η προσθήκη της κανέλας στη διατροφή τους μείωσε σημαντικά τα επίπεδα του σακχάρου του αίματός τους.
Η κανέλα που είχε χρησιμοποιηθεί από τους πιο πάνω ασθενείς που μελετήθηκαν, ήταν η κοινή κανέλα (κάσσια) που χρησιμοποιούμε και όχι η κανέλα Κεϋλάνης, η οποία,  όπως σας έχω πει, έχει βρεθεί πως έχει καλύτερα, γενικά, αποτελέσματα θεραπευτικά στον οργανισμό.

Οι ερευνητές δηλώνουν πως τα αποτελέσματα της έρευνάς τους πρέπει να επιβεβαιωθούν και με άλλες μελέτες που πρέπει να γίνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο θεωρούν σκόπιμο οι διαβητικοί ασθενείς, χωρίς να αφήσουν την φαρμακευτική τους αγωγή να προσθέσουν στη καθημερινή τους διατροφή 1-6 γραμ. κανέλας. (1 κουταλάκι του γλυκού περιέχει 3 γραμ.)

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης πως η χρήση της κανέλας, είχε κατεβάσει εκτός από το σάκχαρο και την «κακή» λεγόμενη χοληστερίνη (LDL) και τα τριγλυκερίδια, ενώ είχε ανεβάσει τα επίπεδα της «καλής» (HDL) χοληστερίνης στους ασθενείς που είχαν περιληφθεί στις μελέτες που αναλύθηκαν.

Βάλτε λοιπόν την αρωματική κανέλα στη διατροφή σας, αγαπητοί φίλοι και φίλες. Θα βοηθήσει την υγεία σας, χωρίς αμφιβολία.

Με αγάπη

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.