Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Άσκηση.Κηπουρική/Ανθόκηπος/Καλοκαίρι (11)

Γεια σας φίλες και φίλοι ερασιτέχνες κηπουροί
Το καλοκαίρι είναι, όπως θα προσέξατε, αρκετά δροσερό εφέτος. Παρ όλη τη δροσιά του όμως,  η δουλειά στον κήπο, παραμένει να είναι απολαυστική νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα. Χωρίς το δυνατό φως του ήλιου και τη ζέστη του, τα χρώματα γύρω δείχνουν καλύτερα και το ξεχορτάριασμα, τα κουρέματα για τη διατήρηση των ισορροπιών, και τα αραιά ψεκάσματα με σαπούνι ή χαλκό, γίνονται λιγότερο κουραστικά.

Μετά από πολλές δοκιμές με φυτά που με εντυπωσίαζαν παλαιότερα, κατέληξα πως τα φυτά του τόπου μας που είναι ανθεκτικά στη ζέστη και τη ξηρασία του Ελληνικού καλοκαιριού, είναι ότι καλύτερο μπορεί να στολίσει έναν Ελληνικό κήπο, και να προσφέρει μια εικόνα όμορφη στο μάτι, όλες τις εποχές, χωρίς μεγάλες ταλαιπωρίες και πολλές ώρες απασχόλησης.

Έτσι ο κήπος μου έχει γεμίσει με λαντάνες όλων των χρωμάτων, κρεμμύδια με ροζ-μωβ λουλουδάκια, λευκές μαργαρίτες και ροζ γεράνια, γαλάζια πλουμπάγκο, λεβάντες και γιασεμιά

Τα χρώματα και η μοσχοβολιά τους ευφραίνουν τη ψυχή, μαζί με τα κελαϊδίσματα των πουλιών που βρίσκονται κρυμμένα στα φυλλώματα των δέντρων.  Η μικρή λιμνούλα που υπάρχει στον κήπο μου, τα κάνει να βρίσκονται τριγύρω και το τραγούδι τους με συντροφεύει ολόκληρη την ημέρα.  Είναι απαραίτητο στοιχείο το νερό σε ένα κήπο, αν θέλετε να προσελκύσετε σε αυτόν διάφορα ζώα, ξέρετε.

Μπορεί να είναι όμορφα τα περίεργα λουλούδια στα διάφορα περιοδικά κήπου και τα φυτώρια, όμως χρειάζονται αρκετά χρήματα και δουλειά για να τα αντικαθιστά κανείς, μόλις αυτά χαλάσουν με άλλα καινούργια και να διατηρεί μια εικόνα ενδιαφέρουσα τριγύρω, όλες τις εποχές.  Γι αυτό είναι καλύτερο να φροντίζει να κάνει όμορφους συνδυασμούς χρωμάτων με συνηθισμένα απλά φυτά του τόπου του, που δεν θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα, ώστε η κηπουρική να μην γίνεται ταλαιπωρία και να παραμένει μια ευχάριστη γυμναστική, τόσο για το σώμα όσο και για την ψυχή. Ένα όπλο δηλαδή εναντίον των στρες της ζωής.

Με αγάπη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.