Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/ ΥΓΕΙΑ (60)

Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του στρες ερευνάται για την αντιμετώπιση της νόσου Πάρκινσον
Επιτέλους! Φίλες και φίλοι μου
Χάρηκα ιδιαίτερα σήμερα,  όταν σερφάροντας στο διαδίκτυο,  είδα πως μία μέθοδος παρόμοια με την δική μου μέθοδο «Έψιλον» που αντιμετωπίζει ολοκληρωμένα το στρες, άρχισε να ερευνάται ως προς τα αποτελέσματά της στην βελτίωση  της νόσου Πάρκινσον.

Σε πανεπιστήμιο της Αμερικής (Monash University), συγκεκριμένα,  έχει αρχίσει ερευνητικό πρόγραμμα για την επίδραση μιας μεθόδου που ονομάστηκε «Essence» στην κατάσταση της υγείας ασθενών με Πάρκινσον.  Αυτό το πρόγραμμα «Essence» είναι ένα πρόγραμμα  6 εβδομάδων, που περιλαμβάνει εκπαίδευση των ασθενών στην αντιμετώπιση του στρες, με άσκηση, σωστή διατροφή, επαφή με τους άλλους και το περιβάλλον και ενίσχυση της πνευματικότητας.
Σκοπός του ερευνητικού αυτού προγράμματος είναι η ανάλυση της επίδρασης που αυτός ο τρόπος ζωής μπορεί να έχει στην νόσο του Πάρκινσον, ως προς τα συμπτώματα και την γενικότερη κατάσταση ψυχική και σωματική των ασθενών. Τα αποτελέσματα ελπίζουν οι ερευνητές να μπορούν να ανακοινωθούν στο τέλος του 2013.

Ανοίγει επιτέλους μία καινούργια σελίδα στην ιατρική, αυτή που εδώ και κάποια χρόνια τώρα περιμένω. Η προσπάθεια για την βελτίωση και ίσως και την πλήρη θεραπεία  των διαφόρων νοσημάτων με μία ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του στρες. Μια πρόταση αλλαγής του τρόπου ζωής μας προς ένα μοντέλο με πολύ πιο ανθρώπινο πρόσωπο.  Μία τέτοια αλλαγή του τρόπου ζωής σε συνδυασμό με τις προόδους που η κλασική ιατρική έχει κάνει, θα μπορέσει, πιστεύω, να απαλλάξει επιτέλους τους ανθρώπους από την ταλαιπωρία που υφίστανται από τα διάφορα νοσήματα.

Ελπίζω η πρώτη ετούτη έρευνα να γίνει η αρχή μιας σειράς παρόμοιων ερευνών που θα αφορούν  και διάφορα άλλα νοσήματα.
Εύχομαι μόνον, τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα των ιατροφαρμακευτικών εταιρειών να μην καταφέρουν να γίνουν εμπόδιο σε ετούτη τη πρόοδο της επιστήμης.
Ας το ελπίσουμε!


Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.