Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική/ Συζητήσεις (11)

Για έναν καλύτερο κόσμο...                     

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Για τις αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή μας συζητήσαμε αυτές τις ημέρες με τις ομάδες που ασκούνται μαζί μου στην χαλάρωση και τη διαχείριση συναισθημάτων (ενεργειακή εναρμόνιση ή μέθοδος "έψιλον") εδώ στην Κέρκυρα και σκέφτηκα πως θα βρείτε και εσείς το θέμα ενδιαφέρον.
Ζωή σημαίνει δημιουργία και συνεχής αλλαγή. Η στασιμότητα και η έλλειψη δημιουργίας ισοδυναμεί με θάνατο. Η φύση μας το διδάσκει αυτό καθημερινά. Θα πρέπει λοιπόν να καλοδεχόμαστε στη ζωή μας οποιαδήποτε αλλαγή, με ανοιχτή καρδιά, χωρίς φόβο, και με την ελπίδα πάντα πως κάτι καλύτερο μας περιμένει  στον καινούργιο δρόμο, που η αλλαγή αυτή ανοίγει εμπρός μας.
Αυτό εξαρτάται από εμάς, γιατί τον δρόμο αυτόν τον διαλέγουμε εμείς πάντα. Και εκεί είναι η δυσκολία, για την οποία θα πρέπει να μιλήσουμε λιγάκι.
Τον δρόμο τον καινούργιο τον διαλέγουμε με βάση τις εμπειρίες μας. Και εάν τις εμπειρίες που έχουν καταγραφεί πλέον στο υποσυνείδητο (ή ασυνείδητο κατ’ άλλους) δεν τις έχουμε στο μεταξύ επεξεργαστεί και καθαρίσει από τα αρνητικά συναισθήματα  με τα οποία μπορεί να είναι φορτωμένες, οι καινούργιες αποφάσεις και πράξεις μας θα μας οδηγήσουν σε λάθος δρόμο. Δρόμο στον οποίο θα ταλαιπωρηθούμε και πάλι με παρόμοιες εμπειρίες, έως ότου βρούμε την δύναμη και τον τρόπο να αλλάξουμε τα συναισθήματα με τα οποία αυτές είναι συνδεδεμένες μέσα στη μνήμη των κυττάρων μας, ώστε να αλλάξουν έτσι και οι αντιδράσεις μας.

Λένε πολλοί πως η ζωή είναι σχολείο. Δεν νομίζω πως έκανε κανείς τον κόπο να φτιάξει ένα σχολείο για να γίνουν καλύτεροι οι άνθρωποι, δεν ταιριάζει αυτή η ιδέα στα δικά μου πιστεύω. Ωστόσο όσο ζούμε εμείς οι άνθρωποι, μαθαίνουμε πράγματι, γιατί έχουμε όλη την ελευθερία ως ενεργειακά όντα (κομμάτια της παντοδύναμης συμπαντικής ενέργειας) που έχουν αναπτύξει τον εγκέφαλό τους,  να αποφασίζουμε για τις πράξεις που δημιουργούν την πραγματικότητά μας. Και κρίνοντας στη συνέχεια το αποτέλεσμα αυτών των πράξεων, αποφασίζουμε εάν θα συνεχίσουμε με παρόμοιες ενέργειες ή θα τις αλλάξουμε, ώστε να ζήσουμε κάτι διαφορετικό. Προσλαμβάνουμε δηλαδή συνεχώς ερεθίσματα από το περιβάλλον και η αντίδρασή μας σε αυτά, δημιουργεί τις συνθήκες της ζωής μας, λεπτό με λεπτό.

Είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι για το τι αντιμετωπίζουμε στη ζωή. Δυστυχώς όμως, κανείς δεν μας μαθαίνει, όσο είμαστε ακόμη παιδιά, αυτόν τον βασικό κανόνα ζωής. Και κανείς δεν έχει φροντίσει ώστε στα σχολεία τα παιδιά να μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα αρνητικά τους συναισθήματα από νωρίς, ώστε οι άσχημες εμπειρίες της ζωής τους να μην αφήνουν αρνητικές συναισθηματικά καταγραφές στο υποσυνείδητό τους. Καταγραφές που θα βαραίνουν και θα επηρεάζουν αρνητικά στην συνέχεια ολόκληρη τη ζωή τους.  

Ελπίζω σύντομα η κοινωνία να αντιληφθεί τη σημασία που κάτι τέτοιο θα είχε στην βελτίωση των συνθηκών της ανθρώπινης ζωής, την πάταξη της βίας και της εγκληματικότητας και οι κυβερνήσεις να κάνουν κάτι προς αυτή την κατεύθυνση, αναθέτοντας στα σχολεία, από την προσχολική ακόμη εκπαίδευση, αυτό το σημαντικό έργο. Έχουμε πλέον την υποχρέωση να συνειδητοποιήσουμε πως τα λόγια και οι πράξεις μας προέρχονται κατά 95% από αυτό το υποσυνείδητο και όχι από τη λογική μας, όπως οι περισσότεροι νομίζουν. Οι επεξεργασίες των πληροφοριών του υποσυνειδήτου, όπως έχουν δείξει οι επιστημονικές έρευνες, γίνονται 1.000.000 φορές πιο γρήγορα στον εγκέφαλό μας απ΄ότι οι λογικές επεξεργασίες. Σας έχω μιλήσει γι αυτά στο μικρό εκπαιδευτικό  βίντεο με τον τίτλο "μνήμη και υποσυνείδητο". Κλικ εδώ για να το ξαναδείτε.

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως  προκειμένου τα λόγια, οι πράξεις και γενικά οι αντιδράσεις μας στα διάφορα γεγονότα, να είναι  τέτοιες που να βελτιώνουν  τη ζωή μας αντί να την καταστρέφουν (όπως γίνεται πολλές φορές) πρέπει να κάνουμε κάτι, πρώτον για να καθαρίσουμε το υποσυνείδητό μας από τα καταγεγραμμένα σε αυτό αρνητικά γεγονότα και τα συναισθήματα τα οποία τα συνοδεύουν, και δεύτερον για να είμαστε κύριοι αυτού του υποσυνειδήτου και να μην επηρεάζει τις αντιδράσεις μας χωρίς τη θέλησή μας.

Οι τρόποι για να το πετύχουμε αυτό είναι αφενός η άσκηση στην αυτοσυγκέντρωση, ώστε να είμαστε παρόντες σε κάθε στιγμή της ζωή μας και να έχουμε τον πλήρη έλεγχό της, και δεύτερον, η άσκηση στη διαχείριση των συναισθημάτων μας, η ενεργειακή μας εναρμόνιση δηλαδή. Δεν είναι τυχαίο, όπως βλέπετε που τόσο πολύ επιμένω σε αυτές τις μεθόδους μέσα σε τούτο τον ιστότοπο. 

Για να έχουμε αποτελέσματα, χρειάζεται συνεχής άσκηση, επιμονή και υπομονή. Αξίζει όμως τον κόπο, γιατί με αυτόν τον τρόπο οι αλλαγές της ζωής δεν θα μας δημιουργούν φόβο, αλλά αντίθετα όρεξη για αγώνα και πραγματοποίηση καινούργιων στόχων. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και τα πιο δύσκολα σταυροδρόμια στη ζωή μας θα τα βλέπουμε με τα αθώα γεμάτα περιέργεια μάτια ενός παιδιού που αντικρίζει παντού γύρω του θαύματα.  Δεν θα πονάμε για την οποιαδήποτε απώλεια, αλλά αντίθετα θα τη βλέπουμε σαν το κλείσιμο ενός κεφαλαίου της ζωής μας που μας οδηγεί σε καινούργιους κόσμους τους οποίους θα πρέπει να προσπαθήσουμε,  με κουράγιο και όρεξη, να ανακαλύψουμε, συμμετέχοντας έτσι στη συνεχή ροή της συμπαντικής δημιουργίας. Έτσι πιστεύω, μπορεί ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.