Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Επιστήμη-Πολιτισμός (14)

Η μαγεία του νερού  !                

Γεια σας
Για το νερό, πριν κάποια χρόνια ένας Ιάπωνας επιστήμονας, ο Δρ Μασάρου Εμότο, είχε κάνει πολύ ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις, ωστόσο θεωρήθηκε από όλη σχεδόν την επιστημονική κοινότητα «φαιδρός», όπως γίνεται συνήθως με οποιαδήποτε καινούργια και διαφορετική από τα συνηθισμένα  άποψη,  και το θέμα σύντομα ξεχάστηκε.  Ο Ιάπωνας αυτός, είχε παρατηρήσει στο εργαστήριο και φωτογραφίσει, πως το σχήμα των κρυστάλλων που δημιουργείται όταν το νερό παγώνει, διαφέρει ανάλογα με τα συναισθήματα  με τα οποία έρχεται αυτό σε επαφή! Εκδόθηκε μάλιστα και το αντίστοιχο βιβλίο με τέτοιες φωτογραφίες. Στο διαδίκτυο υπάρχουν τα βίντεο στα οποία ο ίδιος μιλάει για την ανακάλυψή του και δείχνει τις φωτογραφίες αυτές  (κλικ εδώ, εάν θέλετε να παρακολουθήσετε ένα από αυτά).
Το θέμα γίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον εάν σκεφθεί κανείς πως το σώμα μας αποτελείται κατά 75% από νερό. Καταλαβαίνετε πως εάν τα συναισθήματά μας αλλάζουν τη δομή των μορίων αυτού του νερού, τότε θα επηρεάζουν ασφαλώς και τις λειτουργίες που αυτό το νερό έχει μέσα στον οργανισμό. Και πρέπει να είναι αυτές πολλές, γιατί κάθε μόριο του σώματός μας περιβάλλεται από πολλαπλά στρώματα νερού με διαφορετικές το καθένα ιδιότητες, όπως είναι επιστημονικά γνωστό, μόνο  που αυτή η επιστήμη δεν έχει δυστυχώς μέχρι τώρα καταφέρει να τις ανακαλύψει αυτές τις ιδιότητες και να τις μελετήσει.

Επειδή ο ρόλος των συναισθημάτων γίνεται ολοένα και πιο σημαντικός για την υγεία μας, το θέμα το παρακολουθώ από κοντά, όσο μπορώ, δεν κατάφερα όμως ακόμη να βρω έρευνες που να έχουν αναφερθεί στο θέμα αυτό της ανακάλυψης του Ιάπωνα επιστήμονα και να το έχουν απορρίψει ή αποδεχθεί.

Πρόσφατα όμως φάνηκε κάποιο φως στο τούνελ!... Επιστήμονες που μελετούν τον συνδετικό ιστό που ενώνει όλα τα κύτταρά μας μεταξύ τους, ανακάλυψαν πως το νερό μέσα σε αυτόν τον συνδετικό ιστό δεν είναι ένα απλό νερό σαν αυτό που γνωρίζουμε να τρέχει στις βρύσες μας, γιατί η παρουσία μέσα σε αυτό πρωτεϊνών και άλλων βιομορίων αλλάζει τις  ιδιότητές του, όπως λέει ο καθηγητής Martin Gruebele του πανεπιστημίου του Ιλινόις. Οι διάφορες πρωτεΐνες, αλλάζουν τις ιδιότητες του νερού, ώστε αυτό να κάνει διαφορετικές λειτουργίες στα διάφορα μέρη των κυττάρων μας, λέει ο καθηγητής και συνεχίζει: Μπορεί να δει κανείς το νερό σαν ένα «υγρό σχεδιαστή» μέσα στα ζωντανά κύτταρα… 

Αν σκεφθεί λοιπόν κανείς πως τα συναισθήματα συνδέονται με την παραγωγή μικρών πρωτεϊνών μέσα στο σώμα μας που έχουν ονομαστεί "νευροπεπτίδια" όπως σας έχω εξηγήσει σε ένα μικρό εκπαιδευτικό βίντεο που μπορείτε να ξαναδείτε κάνοντας κλικ εδώ, τότε καταλαβαίνετε πως ο ρόλος του νερού στο σώμα μας γίνεται όλο και περισσότερο ενδιαφέρων. 

Eρευνητές μάλιστα έχουν αποδείξει, σχετικά πρόσφατα, πως οι νανοκρύσταλλοι του νερού παίζουν ρόλο στο σχήμα που παίρνουν  οι  πρωτεϊνες μέσα στο σώμα, που με τη σειρά του επηρεάζει το σχήμα των κυττάρων μας, και το εκπληκτικό είναι πως αυτοί οι νανοκρύσταλλοι επηρεάζονται από το φως!... (Sommer & Zhu 2008). Και ένας πρωτοπόρος ερευνητής στα θέματα του νερού, ο Pollack έχει δείξει πριν λίγα χρόνια, πως το νερό έχει την τάση να λειτουργεί με τέτοιο κρυσταλλικό τρόπο. Έχει μάλιστα προτείνει πως υπάρχει και μία τέταρτη κατάσταση του νερού μέσα στο σώμα, εκτός από τις γνωστές υγρή, στερεά και αέρια. Μία μορφή που θυμίζει ζελέ.


Ξέροντας τώρα πως το DNA μας εκπέμπει φως (βιοφωτόνια) όπως απέδειξε ο Γερμανός φυσικός Pop πριν λίγα χρόνια (σας έχω μιλήσει γι αυτό αναλυτικά στο βιβλίο μου), καταλαβαίνετε πόσο ενδιαφέροντα αλλά και πολύπλοκα γίνονται τα πράγματα σχετικά με τη σημασία και τον ρόλο του νερού στον οργανισμό μας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.