Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (46)


Ο διαλογισμός και η άσκηση, επηρεάζουν την αντίδρασή μας στις λοιμώξεις 
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Σε πρόσφατη  έρευνα που έγινε στην Αμερική, βρέθηκε πως ο καθημερινός διαλογισμός, αλλά και η καθημερινή μέτρια άσκηση (γυμναστική), μείωσαν τόσο την βαρύτητα όσο και τη διάρκεια των λοιμώξεων του αναπνευστικού, στα  154 άτομα (άνω των 50 ετών) που μελετήθηκαν .
Ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων βρέθηκε ίδιος στις τρεις ομάδες της έρευνας (μία ομάδα έκανε καθημερινά διαλογισμό, μία άλλη ασκείτο καθημερινά (μέτριας έντασης γυμναστική) και μία τρίτη περίμενε απλά να γίνει καλά με τη θεραπεία που έπαιρνε).  Το διαφορετικό αποτέλεσμα επομένως που εμφάνισαν οι ομάδες του διαλογισμού και της άσκησης θα πρέπει να αποδοθεί στην διαφορετική, πιο καλή, λειτουργία του ανοσοποιητικού τους. 
Οι ερευνητές καταλήγουν, πως αν τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας επαληθευθούν με νέες έρευνες, αυτό θα επηρεάσει τον τρόπο που ασκείται τόσο η δημόσια όσο και η ιδιωτική ιατρική, καθώς και τις έρευνες που ασχολούνται με τους μηχανισμούς που διατηρούν την υγεία και προφυλάσσουν από τις ασθένειες.
Προσωπικά, πιστεύω πως θα επαληθευθούν οπωσδήποτε τα αποτελέσματα αυτά, γιατί όπως πολλές φορές σε αυτή την ιστοσελίδα σας έχω πει, τόσο ο διαλογισμός (χαλάρωση, ενεργειακή εναρμόνιση κ.λ.π.) όσο και η άσκηση βοηθούν πολύ στην καταπολέμηση του στρες, που επηρεάζει σημαντικά την λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος (την λειτουργία δηλαδή των λευκών μας αιμοσφαιρίων). 
Είναι επομένως πολύ φυσικό να λειτουργεί καλύτερα το ανοσοποιητικό σύστημα των ατόμων που αντιμετωπίζουν σωστά τα στρες της ζωής.
Φαντάζομαι δε, πως αν οι ερευνητές είχαν βάλει στην μελέτη τους και μία τέταρτη ομάδα, που θα εφήρμοζε και τους 5 τρόπους αντιμετώπισης του στρες ταυτοχρόνως, τα αποτελέσματα της έρευνάς τους θα ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακά. 
Είμαι βέβαιη πια, πως η ώρα που τέτοιες έρευνες θα γίνουν πραγματικότητα έχει φτάσει.
Αν δεν έχετε δει τα δύο εκπαιδευτικά βίντεο που υπάρχουν στην ειδική σελίδα του ιστοτόπου (και στο κανάλι μου στο Youtube)  που αναφέρονται στο στρες και την αντιμετώπισή του, είναι ώρα νομίζω να το κάνετε. Θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πολλά πράγματα που έχουν σχέση με την υγεία σας.
Με αγάπη 

Πηγή: http://www.medscape.com/viewarticle/766869?sssdmh=dm1.801395&src=nldne 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.