Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική/συζητήσεις (1)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που αποφάσισα να φτιάξω αυτή την ιστοσελίδα, για να πληροφορήσω όσο το δυνατόν περισσότερους για τα νέα δεδομένα της ιατρικής και της βιολογίας. Αυτά που ενώνουν την επιστήμη με την μεταφυσική  και κάνουν πολλά από αυτά που πολλοί θεωρούσαν, και θεωρούν ακόμη ίσως, τσαρλατανιές να αποκτούν επιστημονική  βαρύτητα.
Σας έχω μιλήσει μέσα από τα άρθρα μου (και τα βίντεο που έφτιαξα τελευταία) πολλές φορές για την αντιμετώπιση του στρες και τον τόσο σημαντικό ρόλο των συναισθημάτων στην υγεία και την ζωή μας και θα συνεχίσω να το κάνω.
Ωστόσο ξέρω πως είναι πολύ δύσκολο, όσο και αν σας κατακλύζω εγώ με πληροφορίες απόλυτα σοβαρές και επιστημονικές, να τα καταφέρετε πολλοί από εσάς να αλλάξετε τρόπο ζωής και να ακολουθήσετε σωστά τους πέντε κανόνες αντιμετώπισης του στρες που αναλυτικά σας έχω υποδείξει στο σχετικό εκπαιδευτικό βίντεο (μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ εδώ).
Ξέρετε γιατί κάτι που και φαίνεται και είναι απόλυτα σωστό είναι τόσο δύσκολο να μπει και να λειτουργήσει στη ζωή μας; Γιατί έχουμε τόσες αντιστάσεις ακόμη και όταν ξέρουμε καλά ποιο είναι το καλό μας; Γιατί δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε;
Γιατί δεν είμαστε όλοι έτοιμοι, σαν άτομα, να βρεθούμε σε ένα άλλο πιο πνευματικό στάδιο ζωής.
Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, εφαρμόζοντας κανείς και τους πέντε κανόνες αντιμετώπισης του στρες, δεν βελτιώνει μόνον την υγεία του και την ζωή του. Αλλάζοντας και κάνοντας πιο αρμονικές τις ενέργειές του, ανεβαίνει πνευματικά σε άλλο επίπεδο. Και για να πάει κανείς σε άλλο πνευματικό επίπεδο, πρέπει να είναι έτοιμος γι αυτό.
Η συνεχής προσπάθεια και η απόφαση να το πετύχει, η συνεχής πάλη με τις παλιές λανθασμένες συνήθειες, είναι μία απόδειξη πως είναι έτοιμος, γι αυτό και όποιος επιμένει να προσπαθεί, τα καταφέρνει τελικά. Προσπαθώντας να ζήσει σωστότερα μέσα από την άσκηση, τη διατροφή, τη χαλάρωση, το γέλιο και τη διαχείριση των συναισθημάτων του, αρχίζει να βλέπει σιγά-σιγά τον κόσμο με άλλα μάτια, να αλλάζουν οι σχέσεις του, να αλλάζει γενικότερα η αντίληψή του για τα πράγματα. Αλλάζει τελικά πνευματικό επίπεδο.
Αυτή η αλλαγή διευρύνει τόσο πολύ την αντίληψη, που πρέπει να είναι έτοιμος κανείς ψυχικά γι αυτό. Να μην τρομάξει, να μην νομίσει πως τρελάθηκε, να μη νιώσει απομονωμένος, επειδή βλέπει τώρα τα πράγματα από άλλη, διαφορετική σκοπιά, από τους μέχρι τότε φίλους και γνωστούς του. Είναι βέβαιο πως υπάρχουν τριγύρω και άλλοι αρκετοί που βρίσκονται στο ίδιο αυτό «καινούργιο» του επίπεδο. Και είναι θέμα χρόνου να βρεθούν κοντά του για να νιώσει και πάλι τη σιγουριά της ομάδας, πως δεν είναι μόνος, πως υπάρχουν και άλλοι όμοιοι με αυτόν... 
Σε όλα τα πνευματικά επίπεδα υπάρχουν και άλλοι. Μην έχετε καμία αμφιβολία γι αυτό. Θα βρεθούν δίπλα σας, ως δια μαγείας. Οι ενέργειες έχουν τον δικό τους τρόπο να λειτουργούν, που δεν έχει καμία σχέση  με την τόσο πεπερασμένη λογική μας...
Καθώς αλλάζουμε πνευματικό επίπεδο, δημιουργούμε καινούργιες φιλίες και αλλάζει ο τρόπος της ζωής μας, ενώ αποκτούμε καινούργια ενδιαφέροντα. 

Αυτή ήταν μία κουβέντα που έγινε πριν λίγες ημέρες στην ομάδα που κάνει μαζί μου ασκήσεις χαλάρωσης και διαχείρισης συναισθημάτων και θεώρησα καλό να σας την μεταφέρω, γιατί νομίζω πως θα ενδιαφέρει αρκετούς ανάμεσά σας.
Αν νομίζετε πως είναι ενδιαφέρον να σας μεταφέρω συζητήσεις που κάνουμε εκεί, ευχαρίστως να το επαναλάβω.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.