Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική/αναγεννητική ιατρική (10)


Έφτασε η ώρα για σημαντική βοήθεια στους εμφραγματίες...
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Πολύ καιρό έχω να σας μιλήσω για επιτεύγματα αυτής της εκπληκτικής νέας ιατρικής ειδικότητας της αναγεννητικής ιατρικής.  Της επιστήμης που ασχολείται με την αναγέννηση ιστών και οργάνων από αρχέγονα κύτταρα του ίδιου μας του σώματος. Τα πρώτο σχετικό άθρο μπορείτε να βρείτε όσοι το επιθυμείτε κάνοντας κλικ εδώ.
Σήμερα έχω να σας ανακοινώσω μία πολύ ενδιαφέρουσα ανακάλυψη των ερευνητών που ασχολούνται με τα θέματα αυτά.
Επιστήμονες στον πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -Σαν Ντιέγκο βρήκαν την συνταγή για την δημιουργία ενός πολύ ενδιαφέροντος συστατικού. Έφτιαξαν ένα ζελέ που μπορεί να ενεθεί σε περίπτωση καρδιακού επεισοδίου (εμφράγματος δηλαδή) και να προφυλάξει τα καρδιακά κύτταρα από περισσότερη βλάβη αλλά και να επισπεύσει την επιδιόρθωση της βλάβης που συνέβη. Το ζελέ αυτό που δοκιμάστηκε ήδη με επιτυχία σε γουρούνια και ποντίκια, θα μπορεί επίσης να μεταφέρει
φαρμακευτικές ουσίες μέσα στο σώμα. Είναι δηλαδή συγχρόνως  ένα θεραπευτικό μέσον, αλλά και ένα όχημα μεταφοράς φαρμάκων στον οργανισμό. Δεν είναι καταπληκτικό;
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2012 στο περιοδικό Journal of the American College of Cardiology.
Η έρευνα αυτή την φορά δεν αφορά αρχέγονα κύτταρα, αλλά τον συνδετικό ιστό. Τον ιστό δηλαδή που βρίσκεται ανάμεσα στα κύτταρα και τα συνδέει μεταξύ τους. Σας έχω μιλήσει γι αυτόν στον εκπαιδευτικό βίντεο με τον τίτλο "το ενεργειακό πεδίο του σώματος 1ο μέρος" που μπορείτε να δείτε στην αντίστοιχη σελίδα του ιστοτόπου ή κάνοντας κλικ εδώ.
Η συνταγή του συστατικού έχει ως εξής:
    1.   Παίρνουνε καρδιακό συνδετικό ιστό. Τον καθαρίζουν από όποια μυϊκά καρδιακά κύτταρα μπορεί να περιέχει, και αφού τον παγώσουν τον κονιορτοποιούν.
    2.    Αναμιγνύουν αυτή την σκόνη με ένα υγρό που μπορεί εύκολα να διοχετευθεί με καθετήρα στη καρδιά.
     3.   Το χορηγούν
    4.  Αφήνουν την θερμοκρασία του σώματος να μετατρέψει στη συνέχεια αυτό το εναιώρημα σε ένα ζελέ, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τον καρδιακό μυ να επιδιορθώσει την βλάβη του, και να αποτρέψει περισσότερα καρδιακά κύτταρα να βλαφτούν.
   Τα κύτταρα δηλαδή του συνδετικού ιστού κάνουν αυτή την δουλειά, όπως καταλαβαίνετε.
Το εύρημα είναι πολύ σημαντικό, γιατί οι πρώτες έρευνες σε γουρούνια και ποντίκια είχαν πολύ καλά αποτελέσματα.  Γι αυτό και οι πρώτες έρευνες σε ανθρώπους δεν θα αργήσουν να γίνουν. Αναμένονται αυτές να αρχίσουν μέσα στους επόμενους μήνες.
Είναι όπως καταλαβάινετε σωτήριο να μπορεί ένας γιατρός να επεμβαίνει με ένα απλό καθετηριασμό σε κάποιον που έπαθε ένα σοβαρό έμφραγμα και να μπορεί να βοηθάει  άμεσα στην επιδιόρθωση της βλάβης αλλά και στην αποφυγή της επέκτασής της, αναίμακτα, γρήγορα και εύκολα.
Πολύς κόσμος πρόκειται να σωθεί με την ανακάλυψη αυτή. Ο καιρός που η ιατρική αλλάζει και γίνεται πολύ πιο αποτελεσματική  έχει  φτάσει, όπως πολλές φορές σας έχω πει.
Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να δούμε πολλά .... θαύματα.
Με αγάπη 

Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.