Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ/ RAS (6)

Το υποσυνείδητο και πώς θα το αλλάξουμε
Γεια σας
Ένα καινούργιο εκπαιδευτικό βίντεο ανέβασα στο κανάλι μου στο Youtube με θέμα το υποσυνείδητο και τη λειτουργία του RAS του τμήματος αυτού του εγκεφάλου μας που παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας καθορίζοντας τις τωρινές μας πράξεις και συμπεριφορές μέσα από παλιές εμπειρίες που έχουν καταγραφεί στο υποσυνείδητο.
Νομίζω πως αξίζει να το δείτε. Θα το βρείτε και εδώ, στη σελίδα των εκπαιδευτικών βίντεο.
Τα ίδια θέματα σας έχω αναλύσει και σε μία σειρά άρθρων με τον τίτλο Διαχείριση συναισθημάτων/RAS, το πρώτο από τα οποία μπορείτε να ξαναδιαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.
Είναι πολύ ουσιαστικό φίλες και φίλοι μου να πάρουμε στα χέρια μας την ενήλικη ζωή μας και να μην αφήνουμε αρνητικές καταγραφές του παρελθόντος να μας χαλούν το παρόν. 
Γιατί μας το χαλούν, έστω και αν δεν το καταλαβαίνουμε.  Το χαλούν μέσα από τις αυτόματες αντιδράσεις και συμπεριφορές μας, χωρίς να μπορούμε εμείς να κάνουμε τίποτα γι αυτό.
Και δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία να βρούμε τι είναι αυτό που μας έχει ενοχλήσει στο παρελθόν, όπως πολλοί και πολλές επιμένουν να θέλουν να βρουν και να καταλάβουν με την τωρινή λογική τους. Τρόποι και μέθοδοι να το επιτύχει αυτό κανείς, υπάρχουν πολλοί και πολλές. 
Ωστόσο, έστω και αν το ανακαλύψουμε και το καταλάβουμε  με την τωρινή λογική μας αυτό το παρελθόν που μας στοιχειώνει, τίποτα δε θα αλλάξει στην τωρινή ζωή μας εάν η διαπίστωση αυτή δεν γίνει κατά τη διάρκεια χαλάρωσης (ύπνωσης) ώστε να αλλάξει στο υποσυνείδητό μας αυτή η παλιά καταγραφή. 
Γι αυτό πιστεύω πως το βίντεο αυτό θα φανεί σε πολλές και πολλούς χρήσιμο.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.