Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ / διατροφή (13)

Σοκολάτα αγάπη μου....
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Άλλος ένας πρώην εχθρός, ένας "γλυκός" εχθρός, αποδείχθηκε με τα πρόσφατα πειράματα των ερευνητών πως όχι μόνον δεν είναι εχθρός αλλά αντίθετα είναι ένας  πολύ καλός φίλος.
Πρόκειται για την σοκολάτα. Ιατρική έρευνα που έγινε σε πληθυσμό 2013 ατόμων και δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό British Medical Journal  έδειξε πως μικρή καθημερινή κατανάλωση μαύρης σοκολάτας (60-70% περιεκτικότητας σε κακάο) μπορεί να προλάβει μέσα σε μία δεκαετία 70 εγεκφαλικά επεισόδια και εμφράγματα μυοκαρδίου ανάμεσα σε 10.000 άτομα, καθώς και 15 θανάτους από τα ίδια αυτά τα νοσήματα.
Ο λόγος είναι πως η μαύρη σοκολάτα βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και τη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ των ατόμων που την καταναλώνουν (μείωση της ολικής και της «κακής» -LDL-χοληστερίνης, με σύγχρονη αύξηση της «καλής»-HDL- χοληστερίνης).
Σας έχω μιλήσει και παλαιότερα για άλλες παρόμοιες έρευνες. Με αυτή την καινούργια, που προστέθηκε πρόσφατα, απλώς το θέμα επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά.
Μη φοβάστε λοιπόν φίλες και φίλοι μου, τη σοκολάτα. Ο γλυκός αυτός πειρασμός μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος σας εάν δεν το παρακάνετε. Ένα κομμάτι 2 εκ. Χ 2 εκ. μαύρης σοκολάτας με περιεκτικότητα 60-70% σε κακάο καθημερινά, είναι μια μικρή απόλαυση που όχι μόνον δεν βλάπτει αλλά αντίθετα βοηθάει την υγεία σας, όπως το έχουμε ξαναπεί. Βάλτε  λοιπόν αυτή τη μικρή γλυκιά συνήθεια στη ζωή σας.
Ακόμη καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα μάλιστα, αν συνοδεύετε με αυτήν ένα καφεδάκι, (όπως είπαμε σε προηγούμενο άρθρο) χωρίς όμως ζάχαρη.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.