Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ / διατροφή (12)

Δυό καφεδάκια την ημέρα τον γιατρό τον κάνουν πέρα...
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Τα σημερινά νέα μου αφορούν το πολυαγαπημένο μας ρόφημα, τον καφέ. Δύο τελευταίες έρευνες έδειξαν πως 1-3 φλυτζάνια καφέ την ημέρα όχι μόνον δεν βλάπτουν, αλλά αντίθετα ωφελούν την υγεία μας.
Στην πρώτη έρευνα που έγινε στο Λονδίνο, (μία μετα- ανάλυση πολλών προηγουμένων ερευνών από το 1966 έως το 2011), οι ερευνητές βρήκαν πως η μέτρια αυτή κατανάλωση καφέ μπορεί να βοηθήσει  την πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων.
Ενώ στην δεύτερη, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό New England Journal of Medicine, οι ερευνητές παρακολουθώντας επί 13 χρόνια άνδρες και γυναίκες που κατανάλωνσν αυτή την μέτρια ποσότητα καφέ καθημερινά  βρήκαν πως ανάμεσά τους υπήρχαν πολύ λιγότεροι θάνατοι απ’ ότι σε αντίστοιχο αριθμό ατόμων που δεν έπιναν καθόλου καφέ.
Παρά τους όποιους περιορισμούς μπορεί να έχουν οι πιο πάνω έρευνες (και έχουν απ’ ότι φαίνεται αρκετούς) φαίνεται πάντως πως η μέτρια κατανάλωση καφέ σίγουρα δεν βλάπτει την υγεία μας και είναι πιθανόν και να την βελτιώνει, μάλιστα.
Μην στερείστε λοιπόν το πρωϊνό και απογευματινό σας καφεδάκι, αλλά μην το παρακάνετε πίνοντας καφέ όποτε σας δίνεται ευκαιρία.
Με αγάπη
Πηγές :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.