Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ / υγεία (43)

Φυσικές ουσίες στην έρευνα για τη θεραπεία του καρκίνου
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Στην έρευνα για την αντιμετώπιση του καρκίνου με διάφορες φυσικές ουσίες, είναι αρκετές αυτές που έχουν δείξει κατά τους ερευνητές καλά αποτελέσματα (στις μέχρι τώρα έρευνες σε ζώα), όπως το δηλητήριο της ταραντούλας, κάποια δηλητηριώδη μανιτάρια, η μαγειρική σόδα, τα καρύδια και γενικότερα τα ω3 λιπαρά οξέα κ.λ.π.
Έως τώρα όμως επειδή κανείς δεν είχε βρει πώς δρουν οι ουσίες αυτές, οι επιστήμονες δίσταζαν να προσθέσουν τις ουσίες αυτές στη θεραπεία των ασθενών τους.
Ωστόσο πρόσφατη έρευνα έδειξε πως ένα συστατικό που βρίσκεται στη πρόπολη (το συστατικό με το οποίο οι μέλισσες σφραγίζουν τα κελιά που μεγαλώνουν τα μικρά τους) και που λέγεται διεθνώς για συντομία CAPE από το αρχικά Caffeic Acid Phenethyl Ester, σταματάει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων καταργώντας τον μηχανισμό με τον οποίο αυτά αναπτύσσονται. Για την έρευνα αυτή χρησιμοποιήθηκαν πολλές σειρές καρκινικών κυττάρων από ασθενείς με καρκίνο το προστάτη και τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο περιοδικό Cancer Prevention Research.

Οι πιο πάνω ερευνητές δείχνουν πολύ ευχαριστημένοι, γιατί πιστεύουν πως μπορούν τώρα να βρουν τα στάδια της φυσιολογίας του κυττάρου που επηρεάζονται από παρόμοιες ουσίες, πράγμα που θα οδηγήσει σύντομα στο να συμπεριληφθούν αυτές στην θεραπεία των διαφόρων τύπων καρκίνου, για να ενισχύσουν την φαρμακευτική αγωγή με την οποία αντιμετωπίζονται αυτοί έως τώρα. 
Ωστόσο μην ξεχνάτε πως υπάρχουν και τροφές που περιέχουν συστατικά που βοηθούν στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων, εκτός από το ότι βοηθούν την υγεία του καρδιαγγειακού μας συστήματος. Και αυτές είναι σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες τα ανθοκραμβοειδή λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, σινάπι κ.λ.π.).
Τα λαχανικά αυτά περιέχουν το χημικό συστατικό «σουλφοραπάνη» το οποίο έχει βρεθεί πως μειώνει τις καρκινογόνες ουσίες στο σώμα και δίνει μια πρωτείνη που εμποδίζει την ανάπτυξη των όγκων. Αυτή η λειτουργία, ενεργοποιείται από μία ομάδα ενζύμων που περιέχονται στα ανθοκραμβοειδή, γνωστά σαν «μυροσινάσες» (myrosinase).  Τα ένζυμα αυτά απελευθερώνονται από τα λαχανικά κατά το δάγκωμα και το μάσημά τους, όταν αυτά είναι ωμά. Γι αυτό είναι καλό να τα καταναλώνει κανείς ωμά σε μικρά κομμάτια μέσα σε σαλάτες, ή πολτοποιημένα μέσα σε χυμούς. Το ενδιαφέρον είναι πως η ζύμωση των πιο πάνω λαχανικών δεν επηρεάζει αυτή τη λειτουργία τους, οπότε μπορεί να τα καταναλώνει κανείς και τουρσί.
Με αγάπη
Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.