Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ (4)

Γεια σας φίλοι μου

Άλλον ένα τρόπο διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων σκέφτηκα να σας δώσω σήμερα. Ο λόγος που σας δίνω περισσότερες από μία ασκήσεις με τον ίδιο στόχο, είναι για να μπορεί ο καθένας ανάλογα με τον χαρακτήρα του να διαλέξει αυτή που του ταιριάζει περισσότερο, αυτή δηλαδή που νομίζει πως επιδρά επάνω του περισσότερο. Δοκιμάστε τες εναλλάξ, όλες λοιπόν, και αποφασίστε με ποια από όλες αισθάνεστε να ανακουφίζεστε περισσότερο. Όταν αποφασίσετε με ποια ανακουφίζεται η καρδιά σας καλύτερα, βάλτε αυτή την άσκηση καθημερινά στο πρόγραμμα χαλάρωσής σας και ασκηθείτε σε αυτή τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ  ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ  ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ (4)

Καθήστε αναπαυτικά και χαλαρώστε με την άσκηση που σας έχω δώσει γι αυτό τον σκοπό στην «ενεργειακή εναρμόνιση 1» ή ενεργειακή εναρμόνιση 2» (ετικέτα : ενεργειακή εναρμόνιση) ανάλογα με τον βαθμό εξάσκησής σας μέχρι τώρα.

Στη συνέχεια με κλειστά τα μάτια και το βλέμμα στραμμένο εσωτερικά στη περιοχή του μετώπου σας, δείτε εκεί σαν σε οθόνη κινηματογραφική, τον εαυτό σας ξαπλωμένο ανάσκελα με τα χέρια ανοιχτά επάνω στο χορτάρι ενός καταπράσινου λιβαδιού.

Από πάνω σας υπάρχει ένας ζεστός και φωτεινός ήλιος σε ένα καταγάλανο ουρανό.

Απολαμβάνετε αυτό το φως και τη ζεστασιά. Νοιώθετε όλο το κορμί σας να ζεσταίνεται και να χαλαρώνει.



Στη συνέχεια νοιώθετε αυτό το φως και τη ζέστη να φτάνουν στη καρδιά σας. Να την φωτίζουν και να τη ζεσταίνουν.

Μείνετε λίγο έτσι και με το βλέμμα πάντα να κατευθύνεται εσωτερικά στην οθόνη του μετώπου σας, συγκεντρωθείτε σε αυτό το φως της καρδιάς σας…..

Συνειδητοποιείστε αν μέσα στην καρδιά σας υπάρχει κάποιο αρνητικό συναίσθημα και αναγνωρίστε το. Πείτε το νοερά με το όνομά του.

Στη συνέχεια νοιώστε αυτό το συναίσθημα να αποκτά φτερά και οραματιστείτε το να εγκαταλείπει την καρδιά σας, σαν περιστέρι ταχυδρομικό…. Δείτε ένα ή περισσότερα περιστέρια να εγκαταλείπουν τη καρδιά σας και να χάνονται, πετώντας αργά-αργά, μέσα στο φως του ήλιου κουβαλώντας στα πόδια ή το ράμφος τους το ή τα αρνητικά σας συναισθήματα.

Νοιώστε τη καρδιά σας να ξελαφρώνει σιγά-σιγά και να ελευθερώνεται από αυτό ή αυτά τα αρνητικά σας συναισθήματα…..

Όταν νοιώσετε αρκετά ξελαφρωμένοι γυρίστε σιγά-σιγά πίσω στη πραγματική σας κατάσταση και ήρεμα ανοίξτε τα μάτια σας….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.