Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ο μυστικός κόσμος του κορμιού μας -βιολογία- (11)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Αποφασισμένη σήμερα να σας γράψω ένα άρθρο σχετικό με την λειτουργία του οργανισμού μας, άνοιξα τα άρθρα της στήλης «Ο μαγικός κόσμος του κορμιού μας/το κύτταρο» για να δω τι έχω ήδη γράψει εκεί, για να μην επαναλαμβάνομαι. Διαβάζοντας όμως το πρώτο άρθρο αυτής της στήλης, αισθάνθηκα πως είναι και σήμερα το ίδιο επίκαιρο ή ίσως ακόμη πιο επίκαιρο από τότε που το πρωτοδημοσίευσα και αποφάσισα να σας το αναμεταδώσω. Είμαι σίγουρη πως πολλοί ανάμεσά σας δεν θα το έχετε διαβάσει και θα ήθελα να σας δώσω άλλη μια φορά την ευκαιρία να δείτε τον εαυτό σας με άλλα μάτια  μέσα από το άρθρο αυτό και να τονώσετε την πίστη στις δυνατότητές σας και στο δικαίωμά σας για ένα καλύτερο μέλλον,πράγμα απαραίτητο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ιδιαίτερα στην πατρίδα μας. 
Διαβάστε λοιπόν το άρθρο και ανατρέξτε και στα υπόλοιπα άρθρα αυτής της στήλης όποτε ευκαιρείτε, για να αισθανθείτε το μεγαλείο της ύπαρξής σας και να τονώνετε την αυτοεκτίμησή σας. Στο αρχικό άρθρο υπάρχει και ένα ενδιαφέρον σχετικό βίντεο που μπορείτε να δείτε, όσοι το επιθυμείτε.   

ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ  ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ (1)  Επανάληψη
Γεια σας φίλοι μου
Οι εξελίξεις στη χώρα μας με έβαλαν σε σκέψεις πολλές, όπως όλους μας, πιστεύω. Σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή,  αποφάσισα να ξεκινήσω με μία νέα σειρά άρθρων να σας δείξω και να επισημάνω το μεγαλείο της ύπαρξής σας. Σε αυτή τη σειρά άρθρων θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω όσο γίνεται πιο απλά και κατανοητά τις λειτουργίες που κάνει κάθε κύτταρό μας. Θα μιλήσουμε λίγο για βιολογία δηλαδή.  Δε ξέρω πόσοι από εσάς θα ενδιαφερθούν για αυτά τα άρθρα, όμως νομίζω πως είναι απαραίτητο να ξέρει κανείς τι ακριβώς είναι αυτό το κορμί που τον κουβαλάει σε αυτή τη ζωή, πόση νοημοσύνη κρύβει και τι ικανότητες έχει.  Αν καταλάβουμε πως δεν είμαστε ένα μάτσο κρέας και κόκαλα, αλλά μία κοινωνία τρισεκατομμυρίων κυττάρων που διαθέτουν μία εκπληκτική νοημοσύνη, πολύ ανώτερη από αυτή που εμείς (το σύνολό τους!) διαθέτουμε, ίσως δούμε το σώμα μας και τις δυνατότητες ίασής του, αλλά και τον εαυτό μας ολόκληρο, με άλλα μάτια.
Φοβάμαι πως ζούμε τη ζωή μας τελείως λάθος, και οι διάφοροι «μεγάλοι κύριοι» που έχουν μετατρέψει τα πάντα σε αυτή τη ζωή σε χρήμα και οικονομικό όφελος, μας αποσυντονίζουν συνεχώς και μας αποπροσανατολίζουν από το στόχο μας, που θα έπρεπε να είναι η μεγαλύτερη επαφή μας με τη σοφία που κρύβουμε μέσα μας, αυτή των κυττάρων μας.
 Όταν ένας ηγέτης που οδηγεί και κυβερνάει έναν λαό δεν αφουγκράζεται τις σκέψεις, τα αισθήματα και τις ανάγκες του λαού του, είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια αυτόν τον λαό σε διάλυση και καταστροφή, έτσι δεν είναι; Ένας ηγέτης, αντίθετα, που σέβεται τους ανθρώπους που κυβερνάει, ακούει τα προβλήματά τους, αισθάνεται τον πόνο τους και κάνει ότι περισσότερο μπορεί για το καλό τους, δεν είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει τη χώρα του σε ευημερία και ευτυχία;
 Αυτό ακριβώς κάνουμε αγαπητοί μου, με το να μη καταλαβαίνουμε πως σαν ανθρώπινα πλάσματα έχουμε ο καθένας από εμάς την ευθύνη για την υγεία, ευημερία και ευτυχία ενός ολόκληρου λαού τρισεκατομμυρίων κυττάρων που ανυπεράσπιστα (παρά την μεγάλη νοημοσύνη τους) είναι αφημένα στα χέρια μας, ή μάλλον για να ακριβολογώ, είναι αφημένα στο μυαλό μας, αφού αυτό δυστυχώς μας έχουν μάθει πως τα ξέρει όλα και πως αυτό πρέπει να κυβερνάει αυτή την ανυπεράσπιστη κοινωνία.  
Είναι όμως τα πράγματα έτσι; Προσωπικά πιστεύω πως όχι. Αυτός ο πολύ-τιμημένος και αναδειγμένος σε ηγέτη, για τόσα χρόνια τώρα, εγκέφαλός μας, δεν είναι τίποτ’ άλλο, κατά την ταπεινή μου άποψη, παρά το προσωπικό μας laptop με το οποίο προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με ένα παγκόσμιο ενεργειακό δίκτυο πολύ πιο δυνατό και πολύπλοκο από τις δικές του δυστυχώς δυνατότητες σύλληψης και επεξεργασίας. Συγχρόνως πιστεύω όμως, πως αυτό το laptop έχει και άλλους σκληρούς δίσκους, τους οποίους προς το παρόν έχουμε αφήσει, οι περισσότεροι από εμάς ανεκμετάλλευτους, και με τους οποίους θα μπορούσε να μας δώσει μία καλύτερη πληροφόρηση για το εκπληκτικό σε πληροφορίες διαδίκτυο που υπάρχει γύρω μας. Φοβάμαι πως οι λεγόμενοι «ισχυροί» δεν μας θέλουν καλά ενημερωμένους, έτσι δεν είναι; Σίγουρα δεν θα μπορούν να χειριστούν όπως θέλουν ανθρώπους καλά ενημερωμένους και διαδικτυακά ενωμένους, δεν συμφωνείτε;
Μήπως η σωστή μας αντίδραση, λοιπόν, στην ολοένα αυξανόμενη καταπίεση και διάλυση των αξιών μας και των δυνατοτήτων μας σαν ανθρώπινο είδος, είναι η κατανόηση του εαυτού μας στο σύνολό του και η ανατοποθέτησή του στο βάθρο που του αξίζει;
Θα ήθελα πολύ να ανοίγαμε μια τέτοια συζήτηση. Εγώ πάντως από αυτή εδώ την ιστοσελίδα θα ξεκινήσω να σας ξετυλίγω σιγά-σιγά το μεγαλείο που έχουμε σαν οργανισμοί, ελπίζοντας να αφυπνίσω κάποιους από εσάς, έστω και λίγους….
Με αγάπη  

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το blog σας! Περιμένουμε με αγωνία τη συνέχεια...Είναι πολύ ενδιαφέρον το θέμα. Εάν είναι δυνατό μιλήστε για το ότι είμαστε όλοι ένα ενεργειακά!

Eleni Tsoukali είπε...

Μα αγαπητέ μου ο λόγος που φτιάχτηκε αυτό το blog είναι ακριβώς αυτός. Να συνειδητοποιήσουν δηλαδή όσο το δυνατόν περισσότεροι αυτή την ενεργειακή ενότητα όλων μας όχι μόνον μεταξύ μας αλλά και με το σύμπαν.
Αν νατρέξετε στις στήλες "ο μυστικός κόσμος του κορμιού μας", "ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική" και "ενεργειακή εναρμόνιση" θα διαπιστώσετε πως τα άρθρα τους οδηγούν ακριβώς εκεί.

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.