Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Υγιεινή διατροφή/καρκίνος (8)

Λεμόνι αγάπη μου....
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Επειδή το θέμα του αδυνατίσματος ενδιαφέρει πολλούς και πολλές σκέφτηκα να συνεχίσω σήμερα τις διατροφικές συμβουλές μιλώντας σας για το λεμόνι και τις θαυματουργές του ιδιότητες.
Σας θυμίζω για άλλη μια φορά πως όσο πιο αλκαλικό το ph του σώματός μας τόσο καλύτερη η υγεία μας, ιδιαίτερα όσον αφορά τον καρκίνο αλλά και την οστεοπόρωση, γιατί  ο οργανισμός προκειμένου να αντιμετωπίσει την οξύτητα και να ισορροπήσει το ph του, μετακινεί άλατα από τα κόκαλα, συμβάλλοντας έτσι στην οστεοπόρωση. Και μην ξεχνάτε πως όταν αυτή η οστική καταστροφή γίνεται στις γνάθους μας, οδηγεί μέσω ανάπτυξης μικροβίων  στο κενό που δημιουργείται εξ αιτίας της κάτω από τα ούλα μας, και στην πολύ γνωστή σε όλους ουλίτιδα με τις καταστροφικές της συνέπειες για την υγεία των δοντιών μας.
Το λεμόνι λοιπόν, αν και όξινο, προκαλεί αλκάλωση στον οργανισμό, όπως σας έχω ξαναπεί, γι αυτό και είναι πολύ σημαντική η χρήση  του στη διατροφή μας .
Είναι γνωστό επίσης πως τα λεμόνια προάγουν τον καθαρισμό του σώματος από χημικές και διατροφικές τοξίνες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα βοηθώντας έτσι την αντιμετώπιση ιώσεων και γενικότερα την υγεία μας.
Η πηκτίνη που υπάρχει στη σάρκα του λεμονιού μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης, το ίδιο κάνουν και οι ουσίες που περιέχονται στη φλούδα του (φλαβονοειδή).
Χρησιμοποιείστε λοιπόν το λεμόνι στην διατροφή σας (χυμό  φλούδα) όσο πιο συχνά μπορείτε.
1. Χυμός μισού λεμονιού σε  ένα ποτήρι νερό μαζί με μία κουταλιά της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή λίγο πιπέρι καγιέν (κόκκινο καυτερό) για όσους δεν αγαπούν τη γεύση της κανέλας, που πίνεται το πρωί σε άδειο στομάχι (τουλάχιστον 10 λεπτά πριν από το πρόγευμα), βοηθάει στο χάσιμο βάρους και την αποτοξίνωση, πολύ μάλιστα περισσότερο αν πιει κανείς περισσότερα τέτοια ποτήρια μέσα στο 24ωρο με άδειο στoμάχι (χρειάζεται βέβαια να συνυπολογίσει κανείς τις θερμίδες που παίρνει από το μέλι στις συνολικές θερμίδες που καταναλώνει μέσα στην ημέρα). Σε παλαιότερο άρθρο μου σας είχα συστήσει το ίδιο ρόφημα με οργανικό μηλόξυδο, μπορείτε όμως πολύ καλά να το αντικαταστήσετε αυτό με το λεμόνι.
2. Χυμός 5-6 λεμονιών σε ενάμισι λίτρο νερό που πίνεται κατά τη διάρκεια του 24ώρου είναι ικανός να προφυλάξει αυτούς που υποφέρουν από πέτρες ή άμμο στους νεφρούς τους από πιθανούς κολικούς, αλκαλοποιώντας τον οργανισμό. Σας το έχω ξαναπεί αυτό στη στήλη «ξέρετε ότι» αλλά αξίζει να σας το ξαναθυμίσω.
 Βάζετε λοιπόν χυμό λεμονιού στις σαλάτες  και το φαγητό σας αντί για ξύδι, όποτε χρειάζεστε ξινή γεύση  φίλες και φίλοι μου και συνηθίστε να στύβετε λίγο λεμόνι στο νερό που πίνετε, για να απολαμβάνετε τα οφέλη του όσο πιο συχνά μπορείτε. Χρησιμοποιείστε επίσης συχνά ξύσμα από τη φλούδα του σε σαλάτες και φαγητά σας. Εκτός από το ότι προσθέτει γεύση και άρωμα, βοηθάει και την υγεία σας. 
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.