Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (26)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Στους πιθανούς καρκινογόνους παράγοντες  κατέταξαν τα κινητά τηλέφωνα (επτέλους!...),στην ίδια κατηγορία με τον μόλυβδο, το DDT κ.α οι επιστήμονες που ανήκουν στον Διαθνή Οργανισμό για την Έρευνα του Καρκίνου πρόσφατα, σε συνάντησή τους στη Λυών της Γαλλίας.
Ο πιο πάνω οργανισμός είναι  κλάδος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και η ανακοίνωσή του αυτή, που έγινε αφού οι επιστήμονες που εργάζονται εκεί μελέτησαν πολλές σχετικές δημοσιευμένες μελέτες, θα μεταφερθεί τώρα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς και στα διάφορα εθνικά συστήματα υγείας, ώστε να δοθούν κατάλληλες οδηγίες προς τους πολίτες.  
Πιθανό καρκινογόνο δεν σημαίνει βέβαια πως όποιος το χρησιμοποιεί θα πάθει καρκίνο. Εξαρτάται αυτό από πολλούς παράγοντες. Κληρονομική ευαισθησία, τρόπο και χρονική διάρκεια χρήσης κ.λ.π.Είναι όμως καλό να γνωρίζουμε, επίσημα πια, πως κάνοντας  μεγάλη χρήση του κινητού τηλεφώνου υπάρχει αυτή η πιθανότητα να πάθουμε καρκίνο. Πράγμα που μέχρι τώρα όλοι αρνιόντουσαν πεισματικά, προφανώς για να μη θιγούν τα συμφέροντα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας και των εργοστασίων παραγωγής κινητών τηλεφώνων.
Υπήρξαν πολλές ερευνητικές εργασίες που συνέδεσαν τη χρήση κινητών τηλεφώνων με καρκίνους εγκεφάλου, μέχρι τώρα. Μία μάλιστα πολύ πρόσφατη Σουηδική μελέτη (2010) έδειξε 420% αύξηση του καρκίνου του εγκεφάλου μεταξύ παιδιών που χρησιμοποιούσαν κινητά ή ασύρματα τηλέφωνα σε σχέση με αυτά που δεν χρησιμοποιούσαν τέτοιες συσκευές.
Καλό λοιπόν είναι γνωρίζουμε πια όλοι, αφού αναγνωρίστηκε και επίσημα, πως η μεγάλη χρήση κινητών τηλεφώνων ενέχει κινδύνους καρκίνου και να τα χρησιμοποιούμε μόνον στην ανάγκη και όχι για συνηθισμένες κουβεντούλες, όπως γίνεται συνήθως. Ιδιαίτερα οι γονείς ενημερώστε τα παιδιά σας!!!...
Χρησιμοποιώντας ακουστικό (hands free), μειώνονται κάπως οι κίνδυνοι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Διεθνή Οργανισμού για την Έρευνα του Καρκίνου, επομένως προσπαθήστε να  χρησιμοποιείτε ακουστικό όσοι από ανάγκη πρέπει να μιλάτε αρκετή ώρα στο κινητό σας τηλέφωνο.
Με αγάπη


            http://www.naturalnews.com/032609_cell_phones_cancer.html#ixzz1OORI00eh

           http://www.naturalnews.com/032608_cell_phones_cancer.html#ixzz1OORw1GHv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.