Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ (2)

Γεια σας φίλοι μου
Έναν ακόμη τρόπο να διαχειριστείτε ένα αρνητικό σας συναίσθημα θα σας δώσω σήμερα. Η τεχνική ανήκει στην NLP(Neuro-Linguistic-Programming), μία από τις μοντέρνες μεθόδους ψυχολογίας που ιδρύθηκε από τον ψυχολόγο Richard Bandler. Η άσκηση προέρχεται από το βιβλίο του «Guide to TRANCE-formation» έκδοσης 2008 και είναι η εξής:
1. Φέρτε στη μνήμη σας μία εμπειρία που σας προκάλεσε λίπη, δυσαρέσκεια ή άλλο αρνητικό συναίσθημα και ξαναζήστε την με όσο περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε, σαν να συμβαίνει τώρα. Νοιώστε όλα τα συναισθήματα στο σώμα σας και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους ήχους. Τι σας είπαν, τι είπατε εσείς, ακόμη και τι σκεφτόσασταν εκείνη τη στιγμή και διαπιστώστε το βαθμό που αυτή η κατάσταση σας προκαλεί ακόμη πόνο.
2. Τώρα φανταστείτε πως βγαίνετε έξω από την εικόνα, ώστε να μπορείτε να βλέπετε τον εαυτό σας εκεί, σαν να τον βλέπετε να παίζει σε κινηματογραφική ταινία. Σπρώξτε ολόκληρη την εικόνα όλο και πιο μακριά σας, παρατηρώντας, όσο την σπρώχνετε, πώς τα χρώματα αρχίζουν να ξεθωριάζουν και οι λεπτομέρειες να σβήνουν. Σπρώξτε την εικόνα όσο μακριά εσείς θέλετε και διαπιστώστε τον τρόπο που τώρα αισθάνεστε παρατηρώντας τα γεγονότα απομακρυσμένα. Τέλος σπρώξτε την εικόνα ακόμη μακρύτερα και νοιώστε την να εκρήγνυται και να χάνεται μέσα στον ήλιο….   
Μη σας φαίνονται οι ασκήσεις που σας δίνω απλές ή παιδαριώδεις. Λειτουργούν αποδεδειγμένα, έτσι ισχυρίζονται οι ψυχολόγοι που τις έχουν δημιουργήσει, και μπορώ να σας το επιβεβαιώσω και εγώ μέσα από την προσωπική μου εμπειρία αλλά και από την εμπειρία αρκετών ατόμων που βελτιώθηκαν συναισθηματικά δουλεύοντας μαζί μου τις ασκήσεις αυτές.
Θέλω όμως να προσθέσω εδώ, για άλλη μια φορά, πως οι ασκήσεις όλες έχουν καλύτερο αποτέλεσμα αν βρίσκεστε σε ελαφρά ύπνωση (κατάσταση τρανς), γι αυτό σας προτείνω να τις κάνετε, αφού προηγουμένως ασχοληθείτε για λίγη ώρα με την πρώτη άσκηση  ενεργειακής εναρμόνισης που σας έχω δώσει. (ενεργειακή εναρμόνιση 1) Όταν νιώσετε αρκετά χαλαροί και μισο-υπνωτισμένοι κλείστε τα μάτια σας και ασχοληθείτε με την σημερινή ή όποια άλλη άσκηση διαχείρισης αρνητικών συναισθημάτων θέλετε, από αυτές που μέχρι σήμερα σας έχω περιγράψει.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.