Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Άσκηση (26)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Τι θα λέγατε αν σας πρότεινα σήμερα να σηκωθείτε και να γυμναστείτε λίγο μαζί με τα παιδιά σας; Θα είναι μια πολύ καλή χαλαρωτική ανάπαυλα ανάμεσα στα διαβάσματά τους. Ιδιαίτερα σε καιρό εξετάσεων, αλλά και τις βροχερές ημέρες του χειμώνα που τα παιδιά δεν μπορούν να βγουν λίγο έξω να τρέξουν ή να παίξουν για να χαλαρώσουν. 
Οι ασκήσεις αυτού του βίντεο που θα βρείτε κάνοντας κλικ στην διεύθυνση που σας δίνω πιο κάτω, είναι για μικρά παιδιά, στην ιστοσελίδα όμως που θα μπείτε θα βρείτε ασκήσεις για όλες τις ηλικίες των παιδιών και τα γούστα.
Σηκωθείτε και σεις μαζί τους. Θα σας κάνει πολύ καλό.
Επ' ευκαιρία, να σας πως και κάτι ενδιαφέρον από τις πρόσφατες ιατρικές έρευνες. Διαπιστώθηκε λοιπόν, πως περισσότερο από την καθημερινή γυμναστική κάνει καλό στον οργανισμό, το να μη κάθεται κανείς για πολλή ώρα, σε μία καρέκλα ή πολυθρόνα ή καναπέ. Το να ζει κανείς μια καθιστική ζωή και να γυμνάζεται μία ώρα κάθε μέρα, είναι λιγότερο ωφέλιμο για την υγεία δηλαδή, από το να σηκώνεται τακτικά και να κάνει κάποιες απλές, έστω κινήσεις.
Έχετε μεγαλύτερο όφελος στην υγεία σας επομένως εάν αντί να κάθεστε πολλές ώρες μπροστά σε ένα κομπιούτερ, τηλεόραση, ή ένα γραφείο, σηκώνεστε τακτικά για να πάτε μέχρι την τουαλέτα, να ανεβοκατεβείτε λίγα σκαλιά, να πεταχτείτε να αγοράσετε ένα μπουκαλάκι νερό, ή να κάνετε οποιαδήποτε άλλη μικρή κίνηση, αντί να τρέχετε στο γυμναστήριο με άγχος. Όσο πιο συχνά σηκώνεστε από τη καρέκλα σας, τόσο μεγαλύτερο καλό κάνετε στον οργανισμό σας. Οι δουλειές του σπιτιού, ακόμη και οι πιο ελαφριές, βοηθούν επίσης. Το έχουμε ξαναπεί αυτό παλαιότερα.
Είναι πολύ πιο βολικό αυτό από το άγχος που πολλοί και πολλές έχουν να προλάβουν μέσα στην ημέρα, μετά από πολλές ώρες ακινησίας σε ένα γραφείο ή μπροστά από ένα κομπιούτερ, να πάνε και μία ώρα στο γυμναστήριο. Δεν νομίζετε;
Παρ όλα αυτά, η κανονική άσκηση (περπάτημα, κολύμπι, γυμναστική, ποδήλατο κ.λ.π.) δεν θα πρέπει να λείπει από τη ζωή μας, τρεις τουλάχιστον φορές την εβδομάδα.  
Με αγάπη
Κάντε κλικ για να δείτε το βίντεο  με την άσκηση για τα παιδιά σας στη διεύθυνση: http://www.youtube.com/watch?v=JhDOq5mkS8o
Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.