Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΣΤΗΜΗ - Πολιτισμός (3)

ΜΕΤΑΓΟΝΙΔΙΩΜΑΤΙΚΗ  (3)
Γεια σας φίλοι μου
Θα μιλήσουμε σήμερα αναλυτικά, όπως σας υποσχέθηκα στη προηγούμενη κουβέντα μας για τις δράσεις των μικροβίων επάνω στη γη. Αυτές είναι πολλές και πολύ χρήσιμες για την ζωή μας γι αυτό και η καινούργια επιστήμη που αναπτύσσεται, η Μεταγονιδιακή, έχει τόσο μεγάλη σημασία.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:


1. Καθαριστές Οι κοινότητες των μικροβίων είναι σημαντικοί συνεργοί στο καθάρισμα της γης από βλαβερά, ακόμη και θανατηφόρα καμιά φορά, απόβλητα, τόσο φυσικά όσο και προερχόμενα από εμάς τους ανθρώπους. Κάποια μικρόβια μετατρέπουν βλαβερές χημικές ουσίες σε μορφές που δεν βλάπτουν ούτε τους ανθρώπους, ούτε το περιβάλλον.
1α. Kαταναλώνουν το μεθάνιο (αέριο του θερμοκηπίου) που διαφεύγει από χώρους υγειονομικής ταφής και από βάλτους, ενώ άλλα μετατρέπουν τα απόβλητα σε υγρά τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να καθαριστούν περισσότερο και να δώσουν  καθαρό νερό.

1β. Τα πρατήρια βενζίνης έχουν κάτω από το έδαφος, μεγάλες δεξαμενές, όπου αποθηκεύουν βενζίνη και πετρέλαιο. Η θλιβερή αλήθεια είναι πως αυτές οι δεξαμενές σε κάποια φάση της ζωής τους, χάνουν υγρά, τα οποία απορροφούνται από το υπέδαφος. Με τόσα πολλά πρατήρια σε όλη τη γη είναι απορίας άξιο το πώς το νερό που πίνουμε, όταν αυτό προέρχεται από το υπέδαφος (πηγάδια) δεν είναι αναμεμιγμένο με βενζίνη και πετρέλαιο.

Ο λόγος που το νερό αυτό διατηρείται καθαρό, είναι η δουλειά που μεγάλες κοινότητες μικροβίων κάνουν στο έδαφος!.... Μόλις πετρέλαιο ελευθερωθεί στο έδαφος, σχετικά κοιμισμένες ομάδες μικροβίων του εδάφους ξυπνάνε, διεγείρονται και εξουδετερώνουν τις καταστροφικές χημικές ουσίες του πετρελαίου. Και επειδή το πετρέλαιο αποτελείται από εκατοντάδες χημικές ουσίες, χρειάζεται ποικιλία μικροβίων να εργαστούν μαζί ώστε να τα εξουδετερώσουν όλα. Άλλα επιδρούν στην μία ουσία, άλλη στην άλλη και τελικά αυτές οι καταστροφικές χημικές ουσίες μετατρέπονται σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό!....

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε ανάλογη μόλυνση της θάλασσας από πετρέλαιο.

Καταλαβαίνετε λοιπόν, πόσο χρήσιμο είναι με τη καινούργια επιστήμη την Μεταγενετική να μελετηθούν αυτά τα μικρόβια και οι τρόποι συνεργασίας τους, ώστε να μπορέσουμε να διευκολύνουμε το έργο τους για να βοηθήσουμε να κρατηθεί η γη μας καθαρή.

Συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.