Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (22)

Γεια σας φίλοι μου
Θα σας ανακοινώσω σήμερα, τα πρώτα αποτελέσματα μιας εκπληκτικής έρευνας της αναγεννητικής ιατρικής (για το τελευταίο σχετικό άρθρο μου μπορείτε να ανατρέξετε εδώ) . Ελπίζω να θυμάστε τα όσα σας εξήγησα σε προηγούμενες κουβέντες μας γι αυτόν τον καινούργιο κλάδο της ιατρικής. Πιστεύω να έχετε όλοι καταλάβει το μέγεθος της βοήθειας που μπορεί αυτή να προσφέρει στον άνθρωπο.
Η πρόσφατη αυτή έρευνα λοιπόν που έγινε από καρδιολόγους του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι της Αμερικής και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Circulation Research: Journal of the American Heart Association κατέληξε στο συμπέρασμα πως βλαστοκύτταρα που πάρθηκαν από τον μυελό των οστών καρδιοπαθών που είχαν υποστεί εμφράγματα και τοποθετήθηκαν με κατάλληλη τεχνική στην περιοχή της βλάβης της καρδιάς τους (στον ιστό που είχε νεκρωθεί, δηλαδή), κατάφεραν να μειώσουν την έκταση του νεκρωμένου ιστού. Τα βλαστοκύτταρα όχι μόνον μετατράπηκαν σε καρδιακά κύτταρα τα ίδια, αλλά ώθησαν και την καρδιά να παράγει περισσότερα δικά της βλαστοκύτταρα τα οποία στη συνέχεια έγιναν και αυτά φυσιολογικά καρδιακά κύτταρα. Το αποτέλεσμα ήταν μία σμίκρυνση της διατεταμένης από τη βλάβη καρδιάς κατά 15-20%, ενώ η νεκρωμένη περιοχή μειώθηκε κατά 18%.
Η έρευνα ήταν μία αρχική μελέτη σε έξι μόνον άτομα, για να δοκιμαστεί η ασφάλεια της τεχνικής. Ακολουθούν όμως δύο ακόμη έρευνες σε 60 άτομα αυτή τη φορά. Η μία θα γίνει για την τελειοποίηση της μεθόδου και η άλλη για να δουν οι επιστήμονες εάν αυτό θα λειτουργήσει το ίδο καλά με βλαστοκύτταρα από μυελό κάποιου δότη και όχι μόνον του ίδιου του ασθενούς.
Εκπληκτικά τα νέα φίλοι μου, όπως βλέπετε. Αυτή, μάλιστα, μπορεί να λέγεται Ιατρική με το γιώτα κεφαλαίο!...
Με αγάπη

Πηγή:
http://www.fiercebiotechresearch.com/?utm_medium=nl&utm_source=internal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.