Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (11)

 
Γεια σας φίλοι μου
Ένα πολύ καλό νέο που αφορά την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου αναφέρθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Time. Το ευχάριστο νέο ανακοινώθηκε από ερευνητές, στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας στο Σικάγο. Επιστήμονες της βιοτεχνολογικής εταιρείας Chronix Biomedical παρουσίασαν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για ένα τεστ που μπορεί να διαγνώσει πολύ έγκαιρα στο αίμα αρχικά στάδια καρκίνου του μαστού και του προστάτη.
Το τεστ στηρίζεται στην ιδέα πως τα κύτταρα των όγκων συνεχώς πολλαπλασιάζονται και νεκρώνονται. Το τεστ λοιπόν αυτό μπορεί να διαπιστώσει την ύπαρξη τμημάτων του DNA αυτών των νεκρωμένων καρκινικών κυττάρων στο αίμα. Η ευαισθησία της δοκιμασίας είναι 92% για τους δύο πιο πάνω αναφερθέντες καρκίνους και καθώς ο γενετικός κώδικας είναι μοναδικός για κάθε είδος καρκίνου η ειδικότητα της δοκιμασίας (τεστ) φτάνει το 100%. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας διαγνωστικής μεθόδου που στηρίζεται σε μία εξάταση αίματος. Τα οφέλη δεν είναι μόνον για την έγκαιρη αρχική διάγνωση αλλά και για την παρακολούθηση μετά από επιτυχή θεραπεία.
Προς το παρόν η εταιρεία Chronix έχει δοκιμάσει το τεστ αυτό σε καρκινικούς ιστούς από μαστό και προστάτη. Τώρα ετοιμάζεται μελέτη για την επιβεβαίωση της αξίας του τεστ και στο αίμα πραγματικών καρινοπαθών ασθενών. Ο Dr Howard Umovitz, υπεύθυνος της έρευνας είναι πάντως πολύ αισιόδοξος….

2 σχόλια:

Margo είπε...

Καλησπέρα Ελένη!
Το blog σου είναι πραγματικά ένας θησαυρός πληροφοριών για σώμα, νου, ψυχή. Σε ευχαριστούμε για όλες αυτές τις σημαντικές πληροφορίες και θα σου απαντήσω σε ένα ερώτημα που έκανες στην άσκηση 18 που διάβασα τώρα.
Οι ασκήσεις που προτείνεις είναι πράγματι αποτελεσματικές για καλύτερη υγεία και διάθεση, όμως ο εαυτός μας χρειάζεται χρόνο και είναι κάποιοι περίοδοι της ζωής μας που είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον διαθέσουμε. Είμαι μητέρα με δύο μικρά παιδιά (5 και 3) και ο ελεύθερος χρόνος είναι άγνωστη λέξη πια.
Σ' ευχαριστώ θερμά όμως για τη δουλειά που κάνεις και γι αυτή την τόσο όμορφη φράση στο τέλος των κειμένων σου.. με αγάπη!

Eleni Tsoukali είπε...

Γεια σου Μάργκο
Χαίρομαι πραγματικά πολύ που επικοινωνούμε. Πρέπει όμως να σου πω πως είναι αδύνατον μέσα σε ένα ολόκληρο 24ωρο να μη μπορεί ο καθένας μας να διαθέσει δύο μισάωρα για τον εαυτό του (ένα για γυμναστική και ένα για χαλάρωση). Χωρίς αυτά, πίστεψέ με, δίνεις λιγότερα πράγματα από όσα θα μπορούσες να τους προσφέρεις, στα παιδιά σου. Γιατί είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά πως η δική μας χαλάρωση (ακόμη περισσότερο η εναρμόνιση των ενεργειών μας)μεταφέρεται σους γύρω μας και τους επηρεάζει. Και όπως καταλαβαίνεις το καλύτερο που μπορείς να προσφέρεις στα παιδιά σου είναι η χαλάρωση και η ενεργειακή αρμονία που θα βοηθήσει την υγεία τους αλλά και την ομαλή ζωή τους. Είναι πολύ σημαντικότερο αυτό από το να τρως πολλή ώρα για να τους φτιάξεις ένα ωραίο φαγητό ή γλυκό ή να φορέσουν καλοσιδερωμένα τα μπλουζάκια τους, πίστεψέ με.

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.