Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Υγιεινές συνταγές/σαλάτες (4)

Γεια σας φίλοι μου
Μία πολύ εύκολη, νόστιμη και υγιεινή βραστή σαλάτα, σας προτείνω σήμερα.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Φασολάκια και πατάτες με κουκουνάρια
Βράζουμε πατάτες κομμένες σε κομμάτια και φασολάκια (να μην παραβράσουν) και τα σουρώνουμε.
Τα ανακατεύουμε όσο είναι ακόμη ζεστά, με σάλτσα φτιαγμένη με:
Ένα κεσεδάκι γιαούρτι πρόβιο κατσικίσιο με 4% λιπαρά, 1 κ.γ. φουσκωτό, μουστάρδα μέτρια σε γεύση, 1 σκ. λιωμένο σκόρδο. 1 κ.γ. ξύδι βαλσαμικό, μία πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι.
Όταν κρυώσουν προσθέτουμε στο μίγμα ντοματίνια (προεραιτικά) κομμένα στη μέση και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και κουκουνάρια (κατά προτίμηση καβουρδισμένα)

Η πιο πάνω σαλάτα συνοδεύει πολύ ωραία σολομό ψητό ή μαγειρεμένο στον ατμό.

* Γα να καβουρδίσουμε τα κουκουνάρια αρκεί να τα βάλουμε σε μία λαδόκολλα και να τα ψήσουμε για λίγο κάτω από το γκριλ της κουζίνας, ανακατεύοντάς τα μερικές φορές. Τα φυλάμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς στο ψυγείο για πολύ καιρό. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με αμύγδαλα. Αυτά τα τελευταία τα ψήνουμε με το φλούδι τους και στη συνέχεια τα σπάζουμε στο μούλτι και τα φυλάμε στο ψυγείο και αυτά, μέσα σε δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς. Τα έχουμε πάντα έτσι έτοιμα για χρήση.
Βέβαια καβουρδίζοντας τους σπόρους αυτούς χαλάμε λίγα από τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα έλαιά τους, γι αυτό όσοι είσαστε αποφασισμένοι να τρώτε απολύτως υγιεινά θα αποφύγετε να τους καβουρδίσετε, αν και το καβούρδισμα τους κάνει πολύ πιο νόστιμους και αρωματικούς για τις σαλάτες. Στις φρουτοσαλάτες αντίθετα ταιριάζει πολύ η γεύση των ωμών κουκουναρόσπορων.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.