Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010

Ερασιτέχνης κηπουρός/Λαχανόκηπος (3)


Γειά σας και πάλι
Θυμάστε τη παιδική μας συνήθεια να μεγαλώνουμε όσπρια σε βρεγμένο βαμβάκι;
Έ λοιπόν αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να μεγαλώσετε και τώρα όσπρια και άλλους σπόρους και να φάτε στη σαλάτα σας τα φρέσκα, γεμάτα θρεπτικά στοιχεία, φύτρα.
Χρησιμοποιείστε φακές, φασόλια μαυρομάτικα, σιτάρι, ρεβύθια, φασόλια σόγιας και ότι άλλο ζητάει η ψυχή σας. Πρέπει να τα πλύνετε πρώτα καλά, να τα αφήσετε μία νύχτα σε νερό και στη συνέχεια να τα βάλετε επάνω στο βρεγμένο βαμβάκι μέσα στα πλαστικά κουτάκια ( από βούτυρο, τυρί κ,λ,π) στο εσωτερικό πρεβάζι του παραθύρου σας για να έχουν αρκετό φως. Φροντίστε το βαμβάκι σας να παραμένει βρεγμένο. Αν τώρα οι σπόροι σας είναι και βιολογικοί, ακόμη καλύτερα.
Ξεριζώστε και χρησιμοποιείστε τα φρέσκα φύτρα (ολόκληρα με τις ριζούλες τους) καθημερινά στις σαλάτες σας, για να τις κάνετε ακόμη ποιο θρεπτικές και να πάρετε περισσότερα αντιοξειδωτικά που θα σας προστατεύσουν από τα στρες της σύγχρονης ζωής.
Διασκεδάστε το!.....
Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.