Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική (3)

Καλημέρα...
Όχι πως αυτή η ευχή θα βοηθήσει τους Κερκυραίους φίλους και φίλες μου βέβαια, γιατί με τέτοια συνεχή βροχή και χαλάζι που πέφτει στο νησί, η ευχή μου μοιάζει με κοροϊδία. Έχει όμως η κατάσταση αυτή  και ένα καλό, όπως συμβαίνει πάντα. Δεν με αφήνει αυτός ο καιρός να ασχοληθώ καθόλου με τον κήπο μου, ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα εκτός σπιτιού, πλην της δουλειάς μου βέβαια, ούτε μου δημιουργεί διάθεση για ζωγραφική και έτσι έχω αρκετό χρόνο για να συζητάω μαζί σας. Ελπίζω να μη σας κουράσει αυτό και να είναι για σας ωφέλιμη αυτή η απικοινωνία.  

Σε προηγούμενη συζήτησή μας ανέφερα τη δυσκολία που βλέπω να παρουσιάζει η εξάπλωση της ενοποιημένης ιατρικής στη χώρα μας. Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους μου χλευάζουν ακόμη τις ενεργειακές μεθόδους θεραπευτικής αντιμετώπισης. Η τεχνολογία όμως με την αλματώδη πρόοδό της θα τους αναγκάσει, απ΄ ότι φαίνεται, γρήγορα να αλλάξουν γνώμη.
Κυκλοφορούν ήδη στην αγορά μηχανήματα, αποτέλεσμα της 15χρονης έρευνας επάνω στα θέματα αυτά, που απευθύνονται όχι μόνον σε γιατρούς αλλά και στον απλό κόσμο, τα οποία στηρίζονται στη μέθοδο της βιοανάδρασης (biofeedback) και βοηθούν τον καθένα να εναρμονίσει περισσότερο τις ενέργειες του σώματός του για να έχει καλύτερη υγεία. http://www.biofeedbackinternational.com/
Τώρα ξέρω τι θα με ρωτήσετε: Τι είναι εναρμόνιση ενεργειών;
Αυτό το θέμα δεν είναι και τόσο εύκολο να σας το αναλύσω σε λίγες γραμμές. Έγραψα ένα ολόκληρο βιβλίο επάνω σε αυτό, που θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις εκδόσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ. Θα σας ενημερώσω σχετικά μόλις εκδοθεί, γιατί το θέμα είναι αρκετά πολύπλοκο και πιστεύω πως αξίζει να το γνωρίζουν όλοι. Πρόκειται για την αντιμετώπιση των στρες της ζωής με βάση την εναρμόνιση των ενεργειών που παράγει το σώμα μας.
Το κορμί μας είναι ένα εκπληκτικό ενεργειακό πεδίο (θυμίζει την εικόνα που βλέπετε). Στα κύτταρά μας παράγονται διάφορα είδη ενέργειας. Φως, ηλεκτρισμός, πρωτονισμός, κλ.π. Δεν είναι το σώμα μας ένα μάτσο από κρέας και κόκκαλα, και η παγκόσμια πια ιατρική κοινότητα το έχει αναγνωρίσει αυτό.
Τα στρες της ζωής διαταράσσουν τόσο τα κύτταρά μας όσο και τον ψυχισμό μας. Αυτός με τη σειρά του μέσω των αρνητικών συναισθημάτων διαταράσσει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των κυττάρων μας αποδιοργανώνοντας τις ενέργειες που παράγονται από αυτά και οδηγεί έτσι τα όργανα και το σώμα μας σε νόσο.
Θα πρέπει ο κόσμος να ενημερωθεί, ασθενείς και μη, και να διεκδικήσει την υγεία του με αλλαγή τόσο του τρόπου ζωής του όσο και της αντιμετώπισής του από την ιατρική κοινότητα της χώρας.
Θα τα ξαναπούμε μία άλλη φορά όμως, για να μη σας ζαλίζω και πολύ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.