Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Η θεραπεία του ιού της εποχής

 Γεια σας φίλες και φίλοι


Στον τόπο μας δεν ακούμε τίποτ΄ άλλο στη τηλεόραση στις μέρες μας, εκτός από την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Σε πρωϊνή εκπομπή σήμερα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης απάντησε ως εξής στην ερώτηση του δημοσιογράφου «τι απαντάτε στον κόσμο που ανησυχεί για τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου, λόγω του μικρού σχετικά χρόνου των πειραμάτων;» :

-Μα γι αυτό λέμε στον κόσμο να σπεύσει να εμβολιαστεί. Όσο περισσότερος κόσμος εμβολιαστεί τόσο  περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα για τη δράση των εμβολίων…

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο κύριος αυτός είπε ότι ο εμβολιαζόμενος κόσμος θα χρησιμεύσει σαν πειραματόζωο, για τις πιθανές

μακροχρόνιες επιδράσεις του εμβολίου στον οργανισμό… Και ο δημοσιογράφος δέχτηκε την απάντηση πολύ φυσικά και προχώρησε σε επόμενη ερώτηση…

Δεν θα κρίνω τίποτα. Απλά καταγράφω όσα άκουσα να λέγονται. Μπορεί ο καθένας να κρίνει τα πράγματα από τη δική του οπτική γωνία.

Εγώ ωστόσο θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω για ότι νεότερο υπάρχει στο θέμα της θεραπείας αυτής της νόσου, που έχει διαλύσει την κοινωνική και οικονομική μας ζωή. Γιατί το θεωρώ πολύ χρησιμότερο.

Φάρμακο παλιό και δοκιμασμένο εναντίον παρασίτων (Ivermectin) χρησιμοποιείται ήδη στη Βραζιλία και σε κάποιες πολιτείες της Αμερικής, με πολύ καλά αποτελέσματα, τόσο θεραπευτικά, όσο και προφυλακτικά εναντίον του Covid19. Το FDA, έχει ήδη ανακοινώσει πως στα πειράματα in vitro (στο εργαστήριο, όχι σε ανθρώπους) το φάρμακο αυτό είναι πολύ αποτελεσματικό εναντίον του ιού. Στην Ευρώπη, απ’ όσο μπόρεσα να βρω, πέντε προς το παρόν μελέτες σε ανθρώπους με το φάρμακο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη, έχοντας πάρει επίσημη έγκριση. Οι μελέτες αυτές έχουν προταθεί από φαρμακευτικές εταιρίες όσο και από κλινικές της Ισπανίας και της Ιταλίας. Ελληνική πρόταση δεν βρήκα. Αν είχαμε καταθέσει μία παρόμοια πρόταση και εμείς εγκαίρως, ίσως τώρα να είχαμε αποσυμφορήσει αρκετά το σύστημα υγείας μας. Το φάρμακο γενικά δοκιμάζεται παγκόσμια, πλέον. 

Το δεύτερο θεραπευτικό εργαλείο σε αυτή τη νόσο είναι τα λεγόμενα «μονοκλωνικά αντισώματα» Αυτά με τα οποία, ως γνωστόν, θεραπεύτηκε στην Αμερική ο Τραμπ. Δύο τέτοια φάρμακα (casirivimab and imdevimab) έχουν ήδη εγκριθεί στην Αμερική για επείγουσες καταστάσεις, αλλά περιέργως, οι γιατροί δεν φροντίζουν να τα χορηγούν και τα φάρμακα παραμένουν στα φαρμακεία των νοσοκομείων, επειδή όπως λένε δεν υπάρχει ακόμη αρκετή εμπειρία και φοβούνται τις παρενέργειες, όπως διάβασα στην Wall Street Journal ...

Ταυτόχρονα στην Αγγλία, ένα ακόμη φάρμακο με μονοκλωνικά αντισώματα δοκιμάζεται αυτόν τον καιρό. Προέρχεται από τις εταιρίες UCLH και AstraZeneca και είναι μίγμα δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων που στόχο έχουν την εξουδετέρωση της πρωτεΐνης του ιού που τον βοηθά να μπαίνει μέσα στα κύτταρα. Η μελέτη βρίσκεται στην φάση 3 και σύντομα θα μπορούν τα αντισώματα αυτά να σώσουν ζωές, γιατί μπορούν να δρουν και προφυλακτικά, ώστε αν ένας ηλικιωμένος έρθει σε επαφή με μολυσμένο άτομο να μπορεί να προφυλαχθεί και να μην νοσήσει.

Υπάρχει πληθώρα ερευνητικών μελετών υπό εξέλιξη για την εύρεση θεραπευτικής αγωγής για τον ιό της εποχής.  Στις μελέτες συνεργάζονται επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Σύντομα το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει, και η ζωή  μας θα ξαναβρεί πιο ήρεμους ρυθμούς. 

Εύχομαι σε όλες και όλους μια καλύτερη νέα χρονιά, με υγεία και χαρές!

Με αγάπη

1 σχόλιο:

Σταθης είπε...

"Συντομα το τοπιο θα ξεκαθαρισει ,και η ζωη μας θα ξαναβρει πιο ηρεμους ρυθμους"
Αμην.
Καλη χρονια

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.