Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Το εμβόλιο του Covid-19 και το DNA μας

 

Γεια σας φίλες και φίλοι μου


Επειδή πολλοί ανάμεσά σας έχετε θορυβηθεί απ΄ όσα ακούγονται για το καινούργιο εμβόλιο εναντίον του ιού της εποχής και αρκετοί από εσάς ζητάτε τη γνώμη μου, θεώρησα καλό να πω την άποψή μου από αυτήν εδώ τη σελίδα, αναλυτικά.

Το διαδίκτυο, μέσα στα τόσα καλά του έχει και ένα μεγάλο κακό. Δίνει την ευκαιρία σε όλους να διαβάζουν ότι επιθυμούν. Και αυτό, όταν κάποιος δεν ξέρει κάποια βασικές πληροφορίες για το θέμα που ψάχνει, μπορεί να τον οδηγήσει σε τελείως λανθασμένα συμπεράσματα, πάνω σ΄ αυτό το θέμα που τον ενδιαφέρει.

Είναι πολλοί αυτοί που έψαξαν και βρήκαν πως ενώ υπήρχε μέχρι πρόσφατα η πεποίθηση (δόγμα) πως το DNA παράγει RNA και πως το αντίθετο δεν ήταν δυνατόν να συμβεί,

σχετικά πρόσφατα αυτή η πεποίθηση άλλαξε και οι ερευνητές ανακάλυψαν πως το RNA μπορεί σε κατάλληλες συνθήκες να παράξει DNA… Αυτό έχει κάνει πολλούς, συναδέλφους και μη, να ισχυρίζονται πως τα νέα εμβόλια που περιέχουν mRNA θα αλλάξουν τον γενετικό μας κώδικα και προσπαθούν να πείσουν γι αυτό τον κόσμο…

Για να κάνω το θέμα κατανοητό από όσους δεν γνωρίζετε βασικές αρχές βιολογίας θα σας πως τα εξής: Το DNA είναι μία διπλή αλυσίδα αποτελούμενη από μόρια που λέγονται «νουκλεοτίδια» τα οποία περιέχουν τις γενετικές μας πληροφορίες.  Το RNA είναι μία μονή τέτοια αλυσίδα. Κάποιοι ιοί έχουν το γενετικό τους υλικό σε μορφή DNA (διπλή αλυσίδα) και κάποιοι σε RNA (μονή αλυσίδα). Του covid-19 το γενετικό υλικό είναι RNA.

Ο ρόλος των γονιδίων μας (κομμάτια του DNA) είναι να δίνουν εντολή στο κύτταρο να παράξει μία πρωτεΐνη. Οι πρωτεΐνες είναι τα βασικά δομικά υλικά του οργανισμού μας.  Σε μας τους ανθρώπους το γενετικό υλικό μας (DNA) βρίσκεται κλεισμένο για προστασία στον πυρήνα των κυττάρων και δεν μπορεί να βγει από εκεί. Προκειμένου λοιπόν να δοθεί εντολή από ένα γονίδιο στο κύτταρο για την δημιουργία πρωτεΐνης, το DNA παράγει μία κόπια του σε ένα μικρό κομμάτι RNA το οποίο ονομάζεται mRNA (messenger RNA) και αυτό βγαίνει έξω από τον πυρήνα και μεταφέρει την εντολή στα ριβοσώματα του κυττάρου που είναι υπεύθυνα για την δημιουργία της πρωτεΐνης.

Αυτό λοιπόν το mRNA είναι ένα μικρό κομμάτι RNA που περιέχει την πληροφορία για την δημιουργία μιας πρωτεΐνης. Η διάρκεια της ζωής του μέσα στο κύτταρο, δεν είναι μεγάλη, καταστρέφεται γρήγορα, αφού μεταφέρει την εντολή που περιέχει.

Ένα τέτοιο mRNA από το γενετικό υλικό του Covid-19 περιέχουν λοιπόν κάποια από τα εμβόλια που ετοιμάζονται. Δεν είναι ικανό αυτό να αλλάξει, όπως ισχυρίζονται πολλοί, τον δικό μας γενετικό μας κώδικα. Το μόνον που μπορεί να κάνει είναι να ωθήσει τα κύτταρά μας να φτιάξουν μια πρωτεΐνη του ιού την οποία θα αναγνωρίσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα για να κάνει εναντίον της αντισώματα.

Παρενέργειες μπορεί να υπάρξουν. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν την καινούργια αυτή πρωτεΐνη του ιού θα την αντέξει δίχως προβλήματα ο ανθρώπινος οργανισμός ή όχι. Γι αυτό και χρειάζεται μακροχρόνιος έλεγχος του εμβολίου πριν αυτό χορηγηθεί μαζικά. Αλλά, αυτό είναι άλλο, και άλλο αυτό πού τόσοι πολλοί υποστηρίζουν, το ότι θα αλλάξει, δηλαδή, ο γενετικός μας κώδικας από το καινούργιο εμβόλιο.

Το αντίστοιχο εμβόλιο της Οξφόρδης που ετοιμάζεται, δεν περιέχει σκέτο αυτό το mRNA του Covid-19. Το έχουν ενσωματώσει αυτό σε έναν άλλο ιό, ακίνδυνο για τον άνθρωπο, και στο εμβόλιό τους έχουν βάλει αυτόν τον ακίνδυνο ιό (που περιέχει το mRNA του Covid-19). Στον ανθρώπινο οργανισμό το ανοσοποιητικό σύστημα θα διαβάσει και πάλι την παραγωγή αυτής της πρωτεΐνης από τον ιό του εμβολίου και θα φτιάξει και πάλι τα απαραίτητα εναντίον του Covid-19 αντισώματα.

Το αν μπορεί το RNA να μετατραπεί σε DNA δεν έχει καμία σχέση με το εμβόλιο. Ακόμη και αν γίνει μια τέτοια μετατροπή, το DNA που θα παραχθεί, θα περιέχει το γενετικό υλικό του ιού από τον οποίο προήλθε, δεν μπορεί να μετατραπεί σε δικό μας γενετικό υλικό. Ωστόσο, στο δικό μας DNA υπάρχουν ήδη σε διάφορα σημεία του πολλά μικρά κομμάτια από DNA ιών που κατά καιρούς έχουν προσβάλει το σώμα μας. Κάποιοι λένε πως αυτά έχουν συμβάλει στην εξέλιξή μας και κάποιοι πως ευθύνονται για την δημιουργία καρκίνων κ.λπ  Οι γνώσεις μας είναι ακόμη πολύ λίγες σχετικά με τη λειτουργία του DNA μας. Το μεγαλύτερο μέρος του είναι ακόμη ανεξερεύνητο. Σημασία δεν έχει μόνον το κομμάτι του που περιέχει τα γονίδιά μας, αλλά και όλο το υπόλοιπο, η λειτουργία του οποίου μας είναι ακόμη άγνωστη. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη τον ρόλο που παίζουν οι διάφοροι ιοί ή τα κομμάτια τους που συνεχώς εισέρχονται στον οργανισμό μας, είτε μέσω των διαφόρων ιώσεων που παθαίνουμε είτε μέσω εμβολίων. Συνυπάρχουμε με αυτούς από την δημιουργία μας.

Το θέμα της εποχής επομένως δεν είναι η αλλαγή του γονιδιώματός μας, όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Οι άγνωστες μακροχρόνιες επιδράσεις στον οργανισμό είναι ένα θέμα, λόγω της ταχύτητας με την οποία σπρώχνονται τα νέα εμβόλια στην αγορά με το πρόσχημα του επείγοντος της κατάστασης. Το κατά πόσο παίζονται και πάλι οικονομικά παιχνίδια πίσω από αυτή τη βιασύνη, θα φανεί μετά από  καιρό. Ίσως αξία μετοχών που θα ανεβεί ταχύτατα και θα κάνει κάποιους άμεσα πλούσιους ή πλουσιότερους, να είναι ένας λόγος σοβαρός για ετούτη τη βιασύνη. Ίσως…

Από την άλλη μεριά, το κατά πόσο η τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί και θα λειτουργήσει στα καινούργια ετούτα εμβόλια, θα χρησιμοποιηθεί από κάποια «άρρωστα» μυαλά και για άλλους σκοπούς εκτός από την είσοδο των ιών ή του mRNA τους, κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει… Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μπορεί να ελεγχθεί για να αποφευχθούν άσχημες καταστάσεις, στο μέλλον, πιστεύω. Στην ύλη ξέρετε, δεν υπάρχει ποτέ τίποτα μόνον καλό. Τα πάντα έχουν και το αντίθετό τους. Αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε. Αλλά γι αυτό χρειάζεται ηρεμία και καθαρό μυαλό. Ελπίζω να διαθέτουν αυτά τα προσόντα οι κυβερνήσεις που έχουν στα χέρια τους την ζωή του λαού τους. 

Με αγάπη 


 

 

 

1 σχόλιο:

mantzaris είπε...

Συγχαρητήρια για την ψύχραιμη και αναλυτική τοποθέτηση!

Όσοι δεν είναι στο χώρο της υγείας, όπως συμβαίνει πάντα όταν κανείς δεν είναι γνώστης σε κάποιον τομέα, παραπληροφορούνται πολύ εύκολα και είναι πραγματικά κρίμα.
Αυτό που συνέβη με το εμβόλιο είναι ένα θαύμα της επιστήμης και πρέπει όλοι να είμαστε περήφανοι και ευγνώμονες για αυτούς τους ανθρώπους που δουλεύοντας νυχθημερόν κατάφεραν να δώσουν στην ανθρωπότητα ένα ισχυρό όπλο ενάντια στον ιό.

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.