Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

O Covid τα εμβόλια και η θεραπεία

 

Γεια σας φίλες και φίλοι μου


Δε χωράει αμφιβολία πως βιώνουμε ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο με την επιδημία της εποχής. Έναν πόλεμο που παρ΄ ότι φαίνεται αναίμακτος, δεν είναι τέτοιος στην πραγματικότητα αφού πολλοί οδηγούνται στον θάνατο είτε από τον ίδιο τον ιό και τις επιπλοκές του, είτε από άλλα νοσήματα για τα οποία ευθύνεται το συνεχές και ολοένα αυξανόμενο στρες της ζωής της εποχής μας (καρκίνοι, αυτοάνοσα, καρδιοπάθειες κ.λπ), το οποίο κανείς μέχρι τώρα δεν μας έχει μάθει να διαχειριζόμαστε σωστά ώστε να αυξηθεί η αντοχή μας σ΄ αυτό. Ταυτόχρονα άνθρωποι οδηγούνται στην αυτοκτονία λόγω της οικονομικής καταστροφής που υφίστανται όλοι οι μικροεπιχειρηματίες με τα απαράδεκτα μέτρα που παγκόσμια οι κυβερνήσεις παίρνουν ως «προστασία» για την επιδημία (λοκ ντάουν κ.λπ).

Όλες οι ελπίδες αυτόν τον καιρό έχουν στραφεί στα εμβόλια. Προφανώς τεράστια χρηματικά ποσά παίζονται σε αυτό το παιχνίδι (μετοχές κ.λπ)… Οι ιοί όμως, είναι «έξυπνοι»… Γι αυτό και τόσους αιώνες τώρα καταφέρνουν να μπαίνουν μέσα μας και χρησιμοποιώντας μας σαν «μήτρες», μπορούν να πολλαπλασιάζονται και να…βασιλεύουν…

Αν το ανοσοποιητικό μας τα καταφέρει και τους αντιμετωπίσει σωστά, εκείνοι μεταλλάσσονται, και η μάχη συνεχίζεται… Αυτή είναι η υλική ζωή μας. Μία συνεχής μάχη επιβίωσης. Και μία συνεχής εξέλιξη όλων των ειδών.

Τα εμβόλια που φτιάχτηκαν, καταφέρνουν μέσω ενός μέρους του ιού που περιέχουν (mRNA), να κάνουν τα κύτταρά μας να παράγουν μία πρωτεΐνη όμοια με αυτή που έχει στην επιφάνειά του ο ιός, η οποία τον διευκολύνει να μπει μέσα στα κύτταρά μας. Αυτή η πρωτεΐνη μόλις παραχθεί από τα κύτταρά μας, κάνει το ανοσοποιητικό μας να φτιάξει αντισώματα εναντίον της και έτσι όταν ο ιός μπει στο σώμα μας, θα βρει μπροστά του έτοιμα τα αντισώματα του ανοσοποιητικού μας που θα τον καταστρέψουν. Αυτό είναι το σκεπτικό της δημιουργίας των νέων εμβολίων.

Όμως οι ιοί είναι έξυπνοι, όπως είπαμε πιο πάνω. Κι ετούτος ο ιός δεν πάει πίσω… Άρχισε, όσο περνάει ο καιρός, να αλλάζει την σύσταση της πρωτεΐνης του με την οποία μπαίνει μέσα στα κύτταρά μας… Στην Βρετανία μάλιστα πρόσφατα διαπίστωσαν την ύπαρξη μετάλλαξης του ιού που ήρθε εκεί από άτομα που ταξίδεψαν από την Νότια Αφρική και που είναι όπως λένε ακόμη περισσότερο μεταδοτική από την μετάλλαξη που πρόσφατα είχε διαπιστωθεί στο κράτος τους από τους Βρετανούς γιατρούς.  Το εμβόλιο, δηλαδή, ΄για το οποίο τόσος θόρυβος έχει προκληθεί, πιθανότατα σύντομα να είναι άχρηστο, γιατί τα αντισώματα που θα έχει φτιάξει ο οργανισμός μας δεν θα μπορούν να εξουδετερώσουν την νέα πρωτεΐνη που θα έχει στην επιφάνειά του ο ιός…

Και τότε;;; Όλα αυτά τα τεράστια χρηματικά ποσά σε τι θα έχουν χρησιμεύσει;;;

Δεν είναι πολύ πιο χρήσιμη η ανεύρεση μιας θεραπείας, αντί του εμβολίου; Δεν θα έπρεπε προς τα εκεί να στραφεί περισσότερο η έρευνα, αφού είναι γνωστό το θέμα των μεταλλάξεων, ειδικά αυτού του είδους των ιών στο οποίο ανήκει ο Covid-19;

Η απορία μου και όσων από τους  συναδέλφους μου έχουν την ίδια άποψη (δεν είμαστε λίγοι, σας βεβαιώ)  είναι εύλογη.

Φάρμακο παλιό και δοκιμασμένο εδώ και χρόνια εναντίον παρασίτων (ivermectin), φαίνεται από έρευνες πως έχει πολύ καλή δράση κατά του Covid. Το FDA μάλιστα δέχτηκε πρόσφατα με ανακοίνωσή του πως στο εργαστήριο (in vitro) το φάρμακο είχε πολύ καλά αποτελέσματα εναντίον του ιού. Έρευνα αρκετά μεγάλη (600 άτομα) είχε επίσης πολύ θετικά αποτελέσματα, αλλά δεν συνεχίστηκε. Τι εμποδίζει τη γρήγορη και σε μεγάλη κλίμακα εκπόνηση αντιστοίχων μελετών, όταν τα πρώτα αποτελέσματα είναι τόσο θετικά;;; Γιατί δεν δοκιμάζεται παγκόσμια το φάρμακο (που είναι ήδη γνωστό από παλιά και με ελάχιστες παρενέργειες) και δοκιμάζονται τα εμβόλια;;;

Ωστόσο στην Βραζιλία, το φάρμακο έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται με πολύ καλά αποτελέσματα όπως αναφέρεται, όπως και σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής. 

Θα χρειαστεί καιρός, πιστεύω, για να ξεδιαλύνουν όλα αυτά τα ερωτήματα. Mέχρι τότε, σας συμβουλεύω όπως πάντα, να φροντίζετε να τρέφεστε σωστά, να ασκείστε, να βρίσκεστε συχνά κοντά στη φύση ή σε αγαπημένα πρόσωπα, να χαλαρώνετε όσο πιο συχνά μπορείτε (σχετικά μικρά βίντεο θα βρείτε δωρεάν πολλά στο κανάλι μου στου youtube) και να ασκηθείτε στη διαχείριση των συναισθημάτων σας (και τέτοια βίντεο υπάρχουν πολλά στο κανάλι μου), γιατί τα αρνητικά συναισθήματα αποτελούν ένα μόνιμο στρες για τον οργανισμό και καταστρέφουν την ισορροπία του.

Ένας ισορροπημένος οργανισμός, με καλό ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει όχι μόνον τον Covid, αλλά κάθε ιό και να μας εξασφαλίσει υγεία. Γι αυτό και η καλύτερη πρόληψη είναι ο σωστός τρόπος ζωής και σκέψης. Μην το ξεχνάτε!

Εύχομαι σε όλες και όλους κάθε καλό!

Με αγάπη



2 σχόλια:

Νελλα είπε...

Ευχαριστούμε για την αέναη παρότρυνση στη δυναμωση του ανοσοποιητικού

Σταθης είπε...

Ο χρονος θα αποδειξει την ορθοτητα των ισχυρισμων σας. Το θεμα αυτο ειναι
πολυ εξειδεικευμενο ,και καθε αποπειρα ερμηνειας του προβληματος απο τον
μεσο ανθρωπο ειναι ανευθυνη και επικινδυνη.Θελω να πιστευω οτι σε ολη αυτη
την προσπαθεια αναχαιτησις της πανδημιας ΔΕΝ υπαρχει δολος.

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.