Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Το "καλό", το "κακό" και το διαδίκτυο

 Γεια σας φίλες και φίλοι μου


Πολλές φορές έχω μιλήσει σε αναρτήσεις μου για την δυαδικότητα της ύλης. Δίχως αυτήν δεν υπάρχει ύλη. Μόνον αποχωρώντας από την ύλη μπορεί κανείς να βιώσει το απόλυτο καλό (παράδεισος) ή το απόλυτο κακό (κόλαση), που και τα δύο είναι τελικά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος... Αλλά αυτό είναι θέμα για μία άλλη μεγάλη συζήτηση. 

Σήμερα θα μιλήσουμε για την ύλη. Στην ύλη τα αντίθετα (καλό-κακό) συνυπάρχουν και η μίξη τους δημιουργεί τις άπειρες καταστάσεις της υλικής πραγματικότητας. Το άσπρο και το μαύρο

αναμιγνυόμενα οδηγούν στις άπειρες αποχρώσεις του γκρι…

Πολλοί δεν το είχαν συνειδητοποιήσει αυτό μέχρι τώρα και η αποκάλυψη, λόγω της εύκολης επικοινωνίας μας  μέσω του διαδικτύου, των διαφόρων μορφών του "κακού" ξαφνικά στον πλανήτη, τους έχει τρομάξει και αποδιοργανώσει τη σκέψη.

Όμως τα πράγματα έτσι λειτουργούσαν, λειτουργούν και θα λειτουργούν στην ύλη και δεν γίνεται να αλλάξουν. Την επιλογή να τα γνωρίσουμε και να τα βιώσουμε την έχουμε κάνει ήδη, ευρισκόμενοι εδώ. Κάποιοι ήταν πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση γνωρίζοντας τις συνθήκες της υλικής ζωής, μέσω φιλοσοφικού στοχασμού και ενασχόλησης με το εγώ και την ύλη. Κάποιοι άλλοι ανακαλύπτουν ξαφνικά μία αλήθεια που τους τρομάζει και δεν ξέρουν πώς να την διαχειριστούν.

Όμως δεν ωφελεί σε τίποτα και κανέναν η διασπορά φόβου και ανησυχίας. Στην ουσία γύρω μας υπάρχουν μόνον «πληροφορίες» (bits). Από αυτές κάποιες προσλαμβάνουν οι αισθήσεις μας (περίπου τις ίδιες όλοι του είδους μας) και δημιουργούν την ομαδική μας πραγματικότητα, το σύμπαν μας. Από αυτές ο καθένας σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες, μέσω του τμήματος του εγκεφάλου που ονομάζεται RAS (σας έχω μιλήσει παλαιότερα αναλυτικά γι αυτό σε αναρτήσεις και βίντεο) προσλαμβάνει κάποιες (αποκλείοντας άλλες) και δημιουργεί τελικά την δική του επιμέρους πραγματικότητα. Το δικό του «παράλληλο» σύμπαν…

Δεν βιώνουμε όλοι τις ίδιες καταστάσεις στη ζωή μας. Δεν μας επηρεάζουν όλους τα ίδια πράγματα, γιατί δεν βρισκόμαστε όλοι σε ίδια επαφή με όλα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη. Το «δικό μας σύμπαν» εξαρτάται από τις εμπειρίες που υπάρχουν στο ασυνείδητό μας και από το πού κατευθύνουμε εμείς την προσοχή μας. Τι θεωρούμε δηλαδή εμείς σημαντικό.

Γι αυτό χρειάζεται προσοχή και ξεκάθαρος νους στην ενασχόλησή μας με τα κοινά. Η ενέργεια που εμείς εκπέμπουμε με τις δικές μας πληροφορίες (το δικό μας βιοπεδίο) επηρεάζει την συνολική ενέργεια (βιοπεδίο) της ανθρωπότητας. Ο καθένας μας βάζει το δικό του μικρό μερίδιο στην ανάμειξη του καλού με το κακό στον πλανήτη, κάνοντας την πλάστιγγα να γέρνει προς την μία ή την άλλη μεριά. Έχουμε ευθύνη.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.