Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Το κουταλάκι και ο κορονοϊός...


Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Για άλλη μια φορά τα επιστημονικά μυαλά έχουν ξεσηκωθεί εναντίον όσων πρεσβεύουν πως η Θεία Κοινωνία δεν έχει κινδύνους μετάδοσης νοσημάτων. Το πρόβλημα έχει γίνει έντονο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λόγω της πρόσφατης επιδημίας του κορονοϊού. Οι θρησκευόμενοι πιστεύουν πως το κουταλάκι της μετάληψης δεν μεταδίδει μικρόβια, λόγω της χάρης του Αγίου Πνεύματος, ενώ τα τεχνοκρατικά μυαλά και οι επιστήμονες θυμώνουν και ασκούν άσχημη κριτική σε αυτούς που ισχυρίζονται κάτι τέτοιο.

Μεγάλος σάλος προέκυψε και από την άποψη γνωστής καταξιωμένης λοιμωξιολόγου που ισχυρίστηκε πως όποιος πιστεύει στην Θεία Κοινωνία δεν έχει φόβο να κολλήσει τον ιό…

Το πρόβλημα προκύπτει από την διαφορετική σκοπιά που «διαβάζει» το θέμα η κάθε πλευρά. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως οι ευχές και οι ψαλμωδίες της εκκλησίας δεν αποστειρώνουν το κουταλάκι από τα μικρόβια και
πως εν όψει επιδημίας η μετάληψη θα έπρεπε να καταργηθεί. Οι θρησκευόμενοι πάλι πιστεύουν, πως μέσω των προσευχών των ιερέων αποστειρώνεται το κουταλάκι από το Άγιο Πνεύμα και γι αυτό δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν. 

Το θέμα δεν έχει ερευνηθεί επιστημονικά γιατί κανείς δε τολμάει να τα βάλει με την εκκλησία. Έτσι το κατά πόσο το κουταλάκι αποστειρώνεται ή όχι από κάποια ανώτερη δύναμη δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε.

Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι η δύναμη της πίστης. Αυτή έχει ερευνηθεί επιστημονικά και έχει βρεθεί πως κάνει πραγματικά θαύματα. Οδηγεί σε αυτόματες ιάσεις, προστατεύει από εχθρικές καταστάσεις κ.λπ. Πρόσφατες μάλιστα έρευνες έχουν αποδείξει, πως η πίστη στη δύναμη που έχουμε να πραγματοποιείται η πρόθεσή μας, ταυτόχρονα με αυτοσυγκέντρωση,  είναι ικανή, ακόμη και από απόσταση, να θεραπεύσει άλλους ή να μεγαλώσει καχεκτικά φυτά. Οι έρευνες που αφορούν το θέμα της πίστης, της πρόθεσης κ.λπ, με λίγα λόγια της δύναμης του νου μας, είναι πολλές και γίνονται όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερες.

Το θέμα της μετάληψης λοιπόν μπαίνει ως εξής:
Αν κάποιος πιστεύει απόλυτα στη δύναμη του Αγίου Πνεύματος και στο μυστήριο της μετάληψης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
Αν όμως έστω και ελάχιστα μέσα του βαθιά, έχει κάποια αμφιβολία, καλό είναι να το αποφύγει. Όχι γιατί θα τιμωρηθεί από κάποιο θεό, αλλά γιατί τον  νου μας δεν μπορούμε να τον κοροϊδέψουμε. Γνωρίζει καλά τι νιώθουμε και αυτό μεταφέρεται στη λειτουργία του οργανισμού μας, και επηρεάζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθιστώντας το αδύνατο και μη ικανό να μας κρατήσει υγιείς.

Νομίζω πως αυτός είναι ο λόγος που η καθολική εκκλησία έχει αντικαταστήσει το κρασί με τα ψωμάκια. Για την περίπτωση που κάποιοι μεταλαμβάνουν με φόβο και όχι απόλυτη πίστη, πράγμα που κρύβει κινδύνους μετάδοσης νοσημάτων. Αλλά αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα που δεν θα ήθελα να ανοίξουμε σε αυτή την ιστοσελίδα.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.