Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Η επιδημία και το ανοσοποιητικό μας


Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Για άλλη μια φορά θα πω την άποψή μου, την καθαρά επιστημονική:
Η ανταπόκριση κάθε οργανισμού σε εχθρούς όπως είναι τα μικρόβια, οι ιοί κ.λπ γίνεται με την διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος.  Τα λευκά αιμοσφαίρια που αποτελούν το σύστημα αυτό,  καταστρέφουν τον εχθρό άλλοτε μέσω φαγοκυττάρωσης (λευκά αιμοσφαίρια που τρώνε τον εχθρό) είτε μέσω δημιουργίας αντισωμάτων που τον καταστρέφουν, είτε ακόμη και χρησιμοποιώντας κύτταρα καμικάζι. Σαν καμικάζι δρουν τα μαστοκύτταρα.  Αυτά τα λευκά αιμοσφαίρια περιέχουν ισταμίνη και αυτοκτονούν κοντά σε κάποιο εχθρό για να τον καταστρέψουν με  την ισταμίνη τους.

Απίστευτες οι δυνατότητες αυτοάμυνας
κάθε ζωντανού οργανισμού. Έχω γράψει αναλυτικά και πολύ κατανοητά, σε μία μικρή σειρά 7 άρθρων, τη λειτουργία αυτού του εκπληκτικού αμυντικού μας συστήματος, του ανοσοποιητικού. Μπορεί να τα διαβάσει όποιος το επιθυμεί κάνοντας κλικ εδώ.

Αυτό το εκπληκτικό αμυντικό μας σύστημα, όμως, χάνει την ικανότητά του να μας προστατεύει, όταν στον οργανισμό μας λειτουργεί με μεγάλη διάρκεια η αντίδραση του στρες. Οι ορμόνες που παράγονται κατ΄αυτήν την αντίδραση και οι φλεγμονώδεις ουσίες (φλεγμονώδεις κυτοκίνες) αποδιοργανώνουν την λειτουργία του ανοσοποιητικού μας και το καθιστούν ανίκανο να μας προστατεύσει.

Η σωστή, λοιπόν, διαχείριση του στρες, όχι μόνον σε επείγουσες καταστάσεις, αλλά συνεχώς, είναι ο μόνος τρόπος να προστατευτούμε από τις ασθένειες. Η αλλαγή τρόπου ζωής και σκέψης δεν είναι δυνατόν να γίνει όταν βρίσκεται κάποιος αντιμέτωπος με κάποιον εχθρό. Θα πρέπει από πριν να έχει προετοιμάσει τον οργανισμό του κατάλληλα, ώστε να έχει αυξημένη αντοχή στις στρεσογόνες καταστάσεις της ζωής.

Ετούτη η επιδημία του καινούργιου ιού, θα περάσει κάποια στιγμή όπως τόσες άλλες. Δεν είναι όμως οι ιοί η μόνη εχθρική κατάσταση που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος. Ούτε οι θάνατοι από ιούς είναι περισσότεροι από όλους τους άλλους θανάτους στους οποίους οδηγούνται οι άνθρωποι από τα υπόλοιπα νοσήματα (καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια, καρκίνους κ.λπ).

Αν επιθυμεί κάποιος υγεία και μακροημέρευση, πρέπει από νωρίς να μάθει να ζει και να σκέφτεται έτσι, ώστε να μην αφήνει την αντίδραση του στρες να καταστρέφει τον οργανισμό του. Αυτή η ενημέρωση δυστυχώς δεν γίνεται από την πολιτεία... Μπορείτε όμως να βοηθηθείτε κάνοντας κλικ εδώ και να βοηθήσετε τόσο τον εαυτό όσο και τα παιδιά σας.

Με αγάπη

1 σχόλιο:

Σταθης είπε...

Αυτες οι μεγαλες αληθειες πρεπει να λεχθουν απο τον ιατρικο κοσμο παγκοσμιως
οπως απο την ΠΟΥ π.χ.. Οσο οι ειδικοι δεν "τολμουν" να βγουν μπροστα και να
ενημερωσουν-αφυπνισουν τον κοσμο και τις ηγεσιες ,τοτε θα πηγαινουμε απο την
μια πανδημια στην αλλη.
Και αυτο δεν νομιζω οτι ευθυνονται τα οικονομικα συμφεροντα ΜΟΝΟΝ!!

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.