Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι σκέψεις μας...


Ανοίγετε φίλες και φίλοι μου το youtube για να ψάξετε κάποιο θέμα που σας ενδιαφέρει και η σελίδα σας γεμίζει από εικόνες διαφόρων βίντεο με θέματα σχετικά με ότι μέχρι εκείνη την ημέρα είχατε ψάξει, προκαλώντας σας να διαλέξετε κάποιο ανάμεσά τους.
Και εσείς τι κάνετε; Διαλέγετε!

Διαλέγετε αν θα παρασυρθείτε και θα ασχοληθείτε και πάλι με θέματα που είχατε ασχοληθεί τις προηγούμενες ημέρες, ή θα ψάξετε για κάποιο άλλο καινούργιο θέμα πληκτρολογώντας καινούργια στοιχεία…

Έ λοιπόν, χθες το βράδυ, έχοντας αυτή την εικόνα στο νου μου, καθώς είχα μόλις κλείσει το κομπιούτερ μου και είχα πέσει για ύπνο στο κρεβάτι μου, μία ξεκάθαρη ιδέα άστραψε στο μυαλό μου. Συνειδητοποίησα πως ακριβώς με τον ίδιο τρόπο ο νους μας διαλέγει τις σκέψεις μας…

Οι σκέψεις ολόκληρης
της ανθρωπότητας είναι κοινές. Δεν είναι ατομικές, όπως νομίζουμε. Υπάρχουν στο ενεργειακό πεδίο έξω από το σώμα μας και ο εγκέφαλός μας συντονίζεται με όποιες από αυτές νομίζει πως μας αφορούν (σύμφωνα με προηγούμενες σκέψεις μας και με τις εμπειρίες που υπάρχουν καταγεγραμμένες στο υποσυνείδητό μας) και μετατρέπει σε λέξεις κάποιες από αυτές (άφωνη ομιλία). Επιλέγουμε, δηλαδή, τι θα σκεφτούμε. Ακριβώς όπως στο youtube επιλέγουμε το βίντεο που θέλουμε να δούμε.

Στη συνέχεια, ο εγκέφαλός μας, ακριβώς όπως συμβαίνει όταν βρισκόμαστε στον πιο πάνω ιστότοπο, επιλέγει αν θα συνεχίσει να κατεβάζει παρόμοιες σκέψεις που υπάρχουν στο γύρω του ενεργειακό πεδίο και θα ασχολείται με αυτές ή θα αλλάξει συντονισμό αναζητώντας κάτι καινούργιο για να σκεφτεί. ΕΠΙΛΕΓΕΙ!

Δεν είμαστε έρμαια των σκέψεών μας, δηλαδή. Αν κάποιες από αυτές μας παιδεύουν, είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε κάποιον άλλο συντονισμό! Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε μόνον βίντεο μαγειρικής στο youtube επειδή κάποια στιγμή θελήσαμε να βρούμε σε αυτό κάποια συνταγή. Μπορούμε, με τη δύναμη της θέλησής μας, να μη δούμε άλλες συνταγές και να βρούμε κάποιο φιλοσοφικό ή άλλου περιεχομένου βίντεο να παρακολουθήσουμε. 

Οι περισσότεροι χάνουν τον χρόνο τους παρασυρμένοι από τις προσφορές του ιστοτόπου. Όσοι, όμως, έχουν κάποιο στόχο που θέλουν να πραγματοποιήσουν, δεν παρασύρονται από αυτές. Δεν χάνουν τον χρόνο τους. Κλείνουν τ΄αυτιά τους στις σειρήνες αυτές των διαφημίσεων και αναζητούν να δουν θέματα με πληροφορίες που αφορούν το στόχο τους.

Ο στόχος, είναι λοιπόν, η λύση και για τις σκέψεις μας. Μπορεί κάτι που μας ταλαιπώρησε ή πλήγωσε να αναγκάζει τον εγκέφαλό μας να συντονίζεται με σχετικές σκέψεις για μεγάλο διάστημα, είναι στο χέρι μας όμως να αλλάξουμε σκέψεις. Η ύπαρξη στόχων στη ζωή μας βοηθάει πολύ σ΄αυτό. Αν η επιθυμία μας για την πραγματοποίηση ενός στόχου είναι μεγάλη, μπορούμε να στρέψουμε σε αυτόν την προσοχή μας και να απαλλαγούμε από σκέψεις που μας ταλαιπωρούν.

Θέλει άσκηση αυτό, αλλά όλη η ζωή μας είναι μία άσκηση. Μπορεί κανείς να ξεκινήσει και από το fb.
Μην χάνετε χρόνο φίλες και φίλοι, διαβάζοντας όλα όσα αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης  σας προτείνει και κατεβάζει εμπρός σας. Διαλέξτε με προσοχή τι θέλετε να διαβάσετε, ώστε να μην χάνετε άσκοπα τον χρόνο σας, για να μπορείτε να τον αφιερώσετε σε κάτι που θα βοηθήσει την πραγματοποίηση κάποιου στόχου σας. Δεν χρειάζονται μεγάλοι στόχοι. Μικροί απλοί καθημερινοί στόχοι μπορούν να φανούν εξ ίσου χρήσιμοι, αρκεί  να θέλετε πραγματικά να ασχοληθείτε με αυτούς.  
Πραγματικά πιστεύω, πως ασκούμενος κάποιος στο fb ή το youtube, μπορεί στη συνέχεια να εφαρμόσει το ίδιο και στις σκέψεις του. Είναι αυτή μία ευκαιρία να χρησιμεύσουν σε κάτι πολύ καλό αυτά τα μέσα. Δοκιμάστε το...
Θα δείτε τη ζωή σας να αλλάζει.

Με αγάπη

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.