Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Εποχή περισυλλογής


Γεια σας φίλες και φίλοι
Μια που πολλοί έχετε αποφασίσει να ακολουθήσετε τις οδηγίες της πολιτείας και μένετε στα σπίτια σας τις περισσότερες ώρες της ημέρας  αυτόν τον καιρό, σκέφτηκα να σας προτείνω μία απασχόληση που θα βοηθήσει να κατανοήσετε πολλά σχετικά με τον εαυτό και τη ζωή σας.

Αφιερώστε λοιπόν λίγα λεπτά της ημέρας σας, αρχίζοντας από σήμερα, σκεπτόμενοι για λίγο και γράφοντας σε ένα τετράδιο τι νομίζετε πως πρόσφερε στην  εξέλιξή σας η επαφή σας με τα διάφορα πρόσωπα που έχετε μέχρι τώρα συναντήσει στη ζωή σας. Θα συμπεριλάβετε τόσο τους συγγενείς, όσο και τους φίλους, γνωστούς, συναδέλφους κ.λπ.
Ασχοληθείτε κάθε μέρα με ένα-δύο πρόσωπα. Σκεφθείτε ποιο ήταν το κέρδος σας από την παρουσία τους στη ζωή σας. Κέρδος, εννοείται,
όχι οικονομικό, αλλά πνευματικό. Γιατί ακόμη και αυτοί που μας ταλαιπώρησαν, μας παίδεψαν ή μας έβλαψαν, άφησαν ένα μάθημα στη ψυχή μας. Μπορεί να μην το καταλαβαίναμε αυτό όταν αντιμετωπίζαμε την όποια δύσκολη κατάσταση, αλλά όταν περάσει καιρός, μπορεί κανείς να δει πιο αντικειμενικά τα πράγματα και να διακρίνει το όφελός από κάθε κατάσταση που έζησε. Κάτι "έμαθε" που άλλαξε, έστω και λίγο, τον τρόπο με τον οποίο ζούσε και σκεφτόταν.

Προσωπικά, δεν πιστεύω πολύ στην τύχη, για να μην πω καθόλου… Συνήθως, τις καταστάσεις που ζούμε τις δημιουργεί η δική μας συμπεριφορά και αντιμετώπιση των πραγμάτων, συνδυαστικά βέβαια πάντα με τις αντίστοιχες συμπεριφορές των ανθρώπων που έχουμε κοντά μας. Έτσι, βλέποντας με ηρεμία και αντικειμενικότητα τα πράγματα, μπορούμε να δούμε το μάθημα που μέσα από κάθε κατάσταση αναζητούσαμε υποσυνείδητα και πήραμε. 
  
Το κακό είναι, πως αυτή η εκπαίδευση, δεν γίνεται αντιληπτή από τους περισσότερους. Έτσι τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα και αυτά επαναλαμβάνονται δημιουργώντας αρνητικά συναισθήματα.

Αυτή την περίοδο που λόγω της επιδημίας οι περισσότεροι έχουν αρκετό καιρό στη διάθεσή τους για περισυλλογή, είναι ευκαιρία, λοιπόν, να ανακαλύψουν τα μαθήματα που έχουν πάρει μέχρι τώρα στη ζωή, από την επαφή τους με τα διάφορα πρόσωπα που έπαιξαν κάποιο ρόλο σε αυτήν. 
Ανακαλύψτε το θετικό στοιχείο που άφησε κάθε παρουσία (θετική ή αρνητική) στη ζωή σας και θα δείτε αυτή τη ζωή να αλλάζει πολύ προς το καλύτερο. Σας βεβαιώνω. Δοκιμάστε το!

Με αγάπη                                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.