Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Υγιεινή διατροφή/αγιουβερδική (5)

Συμβουλές του Deepak Chopra για σωστή διατροφή

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Δύο απλές συμβουλές έδωσε στο ακροατήριό του πριν κάποια χρόνια ο πασίγνωστος Ινδός ενδοκρινολόγος, φιλόσοφος και συγγραφέας Deepak Chopra, σχετικά με τις τροφές που πρέπει να τρώμε σύμφωνα με την αγιουβερδική διατροφή.

Είπε πως οι γευστικοί κάλυκες που υπάρχουν στη γλώσσα μας, αντιλαμβάνονται έξι διαφορετικές γεύσεις: το πικρό, το γλυκό, το αλμυρό, το ξινό, το καυτερό (πιπεράτο) και το στυφό. Προκειμένου λοιπόν το σώμα μας να είναι ικανοποιημένο με τη τροφή μας, θα πρέπει να περιλαμβάνει αυτή και τις έξι πιο πάνω γεύσεις, και όχι αποκλειστικά σχεδόν  τα γλυκά και αλμυρά, όπως συνηθίζεται  στον δυτικό κόσμο.
 Συγχρόνως, θα πρέπει η τροφή μας να περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά, σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αφού τα χρώματα αυτά παράγονται από την ενέργεια του ήλιου, και περικλείουν επομένως αυτές οι τροφές όλο το φάσμα των ενεργειών που χρειάζεται το σώμα μας μέσα στα συστατικά τους, μια που και το σώμα μας η ίδια η ενέργεια του ήλιου το έχει δημιουργήσει.

Απλούστατες συμβουλές, που μας φέρνουν κοντά στη πηγή της δημιουργίας, και μας κάνουν να αντιλαμβανόμαστε την αδιάρρηκτη ενότητά μας με τη φύση. Αξίζει νομίσω να προσπαθήσει να τις ακολουθήσει ο καθένας.
Με αγάπη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.