Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική/ Συζητήσεις (14)

Το Θείο Βρέφος και ο άνθρωπος

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Η τελευταία συζήτηση που κάναμε στις ομάδες που ασκούνται μαζί μου στη χαλάρωση και τη διαχείριση των συναισθημάτων στο Ελληνικό Ινστιτούτο Αντιμετώπισης του Στρες (ΕΛ.ΙΝ.Α.Σ) αφορούσε το μήνυμα των εορτών που έρχονται και σας την παραθέτω:

Ο Χριστιανισμός περιέχει καταπληκτικά μηνύματα και πνευματικότητα. Ωστόσο στους απλούς ανθρώπους αυτά έχουν δοθεί με παραβολές και συμβολισμούς, έτσι ώστε να μπορούν να ταυτίζονται μαζί τους χωρίς πολλή ανάλυση και σκέψη.
Μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης πλησιάζει αυτές τις ημέρες. Η γιορτή των Χριστουγέννων. Σε αυτήν γιορτάζεται η γέννηση του Ιησού. Του Υιού του Θεού. Του Θεανθρώπου. Του βρέφους αυτού που «αίρει τις αμαρτίες του κόσμου»…

Ο συμβολισμός είναι εκπληκτικός. Ο άνθρωπος, κάθε άνθρωπος, γεννιέται από το Όλον, (Θεός, Φύση, Ταό, Ζεν, Αλλάχ κ.λπ), από το δυναμικό αυτό πεδίο ενέργειας και πληροφορίας, απ΄ όπου γεννιούνται τα πάντα και μέσα στο οποίο ζουν και κολυμπούν τα πάντα (πανταχού παρών, και τα πάντα πληρών…).
Ενέργεια (Άγιο Πνεύμα) από αυτό το Όλον, υλοποιείται (πυκνώνει) μέσα στη γυναικεία μήτρα με την ένωση του ωαρίου με το σπερματοζωάριο (συμβολισμός της  γονιμοποίησης της παρθένου Μαρίας από το Άγιο Πνεύμα ). Με την υλοποίησή της όμως μέσα στη μήτρα της μάνας,  η ενέργεια αυτή «φορτώνεται» αμέσως τα πάθη και τις ταλαιπωρίες μεγάλου αριθμού ανθρώπων, όλων των προγόνων των δύο γονιών, αφού αυτές οι ταλαιπωρίες έχουν καταγραφεί στη μνήμη και στα γονίδια αυτών των δύο πρώτων κυττάρων (ωαρίου και σπερματοζωαρίου) και κληρονομούνται από γενιά σε γενιά.
Το βρέφος άνθρωπος δηλαδή, όμοια με το Θείο Βρέφος, αίρει τις αμαρτίες του κόσμου, αφού γεννιέται με καταγεγραμμένα στα γονίδιά του τα αποτελέσματα  λανθασμένων επιλογών (αμαρτίες) τεράστιου αριθμού ανθρώπων (όλων των προγόνων του).

Καταπληκτικός λοιπόν ο συμβολισμός της γέννησης του Θείου Βρέφους. Γιορτάζουμε την ημέρα αυτή με χαρές και τραγουδάκια, χωρίς δυστυχώς να καταλαβαίνουμε το νόημά της. Χαιρόμαστε γιατί πιστεύουμε πως κάποιος άλλος … ο Χριστός, γεννήθηκε για να μας σώσει και μεταθέτοντας επάνω Του το πρόβλημα, ησυχάζουμε την μικρή ανθρώπινη συνείδησή μας.

Η Θεία Γέννηση όμως, συμβολίζει τη γέννηση του κάθε ανθρώπου, θυμίζοντάς του πως είναι, ο καθένας, υλοποιημένη Θεία ενέργεια, και πως με αυτή την υλοποίησή του παίρνει επάνω του τα λάθη μεγάλου αριθμού ανθρώπων που έζησαν πριν από αυτόν. Χρέος του, χρέος μας, λοιπόν είναι να προσπαθήσουμε να καθαρίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τα γονίδια αυτά που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, καθαρίζοντας το υποσυνείδητό μας από τα κατάλοιπα των προηγούμενων καταγραφών και αλλάζοντας έτσι τις συμπεριφορές μας, ώστε να μεταφέρουμε στα παιδιά μας καλύτερα γονίδια, και να φτιάξουμε σιγά-σιγά μια κοινωνία που θα ξαναβρεί τον Παράδεισο στη γη, αυτόν που οι λανθασμένες επιλογές της ανάπτυξης της ανθρώπινης λογικής μετέτρεψαν σε κόλαση, εδώ και χρόνια.

Τρώγοντας λοιπόν αυτές τις ημέρες γλυκά και ανταλλάσσοντας ευχές, ας έχουμε κατά νου τα πιο πάνω. Ας συνειδητοποιήσουμε την ευθύνη που έχουμε για τις επερχόμενες γενεές, και ας φροντίσουμε να κάνουμε κάτι για το καθάρισμα της ψυχής μας από τα όσα αρνητικά κουβαλάει, χωρίς καλά-καλά να το γνωρίζει. Σας το έχω αναλύσει αυτό εν συντομία στο μικρό εκπαιδευτικό βίντεο με τον τίτλο "μνήμη και υποσυνείδητο". Κάντε τον κόπο να το παρακολουθήσετε για να καταλάβετε αυτό το θέμα καλύτερα. 
Οι ασκήσεις ενεργειακής εναρμόνισης που σας έχω δώσει στα σχετικά βίντεο, με τους οραματισμούς διαχείρισης των συναισθημάτων που περιέχουν, αυτόν τον σκοπό έχουν. Το καθάρισμα του υποσυνειδήτου από παλαιές αρνητικές καταγραφές. Δοκιμάστε να αρχίσετε να ασκείστε. Θα νιώσετε τη διαφορά τόσο στην υγεία σας όσο και στη καθημερινότητά σας. 
Δεν λέω πως αρκεί αυτό. Χρειάζονται πολύ περισσότερες ασκήσεις, ενασχόληση με τον εαυτό και βοήθεια ίσως από κάποιον ειδκό που γνωρίζει περισσότερα, ωστόσο είναι μια πολύ καλή αρχή.
Με τον καιρό θα σας δώσω και εγώ και άλλες ασκήσεις που στοχεύουν σε βαθύτερο καθάρισμα του υποσυνειδήτου.

Δεν είναι εύκολη δουλειά το καθάρισμα της ψυχής μας. Χρειάζεται θέληση, υπομονή και επιμονή. Το να γνωρίζει όμως κανείς τον σκοπό και το αποτέλεσμα που αυτό το καθάρισμα θα φέρει όχι μόνον στην δική του ζωή και στα παιδιά που θα φέρει στον κόσμο, αλλά και στην ανθρωπότητα ολόκληρη, αφού είμαστε όλοι συνδεδεμένοι ενεργειακά, κάνει νομίζω αυτή τη δουλειά να φαίνεται λιγότερο κουραστική.

Με πολλή αγάπη και τις καλύτερες ευχές μου για χαρά και υγεία

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.