Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Ερσιτέχνης κηπουρός./Ανθόκηπος/Χειμώνας (14)

Γεια σας φίλες και φίλοι ερασιτέχνες κηπουροί

Δύσκολη περίοδος για τους κήπους της Κέρκυρας, αυτή των τελευταίων ημερών. Ήλιος,έλλειψη βροχής, και υγρασία, συνθέτουν ένα τοπίο μέσα στο οποίο τα χειμερινά φυτά δεν αναπτύσσονται ενώ οι ασθένειες που τα απειλούν, θεριεύουν. 

Δέντρα, από την άλλη, μπερδεύτηκαν και άνθισαν νομίζοντας πως ήρθε η άνοιξη, με αποτέλεσμα να χαθεί η καρποφορία τους για ετούτη τη χρονιά. 
Οι βιολογικοί καλλιεργητές είναι απογοητευμένοι και κουρασμένοι.Τι να κάνουμε όμως... Εμείς οι ίδιοι έχουμε καταστρέψει την ατμόσφαιρα που μας περιτριγυρίζει. Εμείς έχουμε μετατρέψει σε κόλαση ετούτον τον υπέροχο πλανήτη που μας χαρίστηκε σαν παράδεισος για να βιώσουμε την επήγεια εμπειρία μας. Ποιός μας φταίει? 

Χρέος μας να διορθώσουμε ότι μπορούμε αποκτώντας συνείδηση της επήγειας ύπαρξής μας και του σκοπού της. 
Αρκετά όμως με τις φιλοσοφίες Χριστουγεννιάτικα! Καιρός να σας δείξω την χειμερινή εικόνα του δικού μου κήπου. Δεν είναι τόσο όμορφη όσο άλλες χρονιές, παρ΄ όλα αυτά έχει γωνιές και μυρωδιές που ευφραίνουν την ψυχή.
Τα μανουσάκια έκαναν την εμφάνισή τους σε διίαφορες μεριές του κήπου σκορπίζοντας το λεπτό τους άρωμα, με τα πεταλάκια τους όμως μισοφαγωμένα από
τα σαλιγκάρια και τις διάφορες μικρές κάπμιες που βασιλεύουν σε όλα τα παρτέρια.
Ενώ τα μικρά άνθη του χειμωνανθού συναγωνίζονται τα μανουσάκια σε άρωμα και λεπτότητα εμφάνισης σε μια άλλη γωνιά του κήπου.

Άνθισαν και οι κίτρινες μαργαρίτες του χειμώνα, μπροστά από τα κατακόκκινα έτοιμα να πέσουν φύλλα μιας βερβερίδας
Δεν παραπονιέμαι, ένας κήπος που περιέχει διάφορα φυτά, με άνθηση σε διαφορετικές εποχές του χρόνου, διατηρεί πάντα το ενδιαφέρον, όσο και αντίξοες εάν είναι οι συνθήκες. Ακόμη και τα φυλλώματα που αλλάζουν χρώματα πριν πέσουν για να αφήσουν τα δέντρα και τους διάφορους θάμνους να ¨κοιμηθούν" μέχρι την επόμενη άνοιξη, στολίζουν πολύ όμορφα με τις κίτρινες, κόκκινες και καφετιές αποχρώσεις τους τις διάφορες γωνιές του.
Είναι πραγματική ευτυχία να έχεις την ευκαιρία να ζεις τριγυρισμένος από φυτά...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.