Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ενεργειακή εναρμόνιση/coherence (11)

Η αντιμετώπιση της αντίδρασης του στρες και οι θρησκείες

Επειδή πολλή σημασία έχει δοθεί στις λέξεις και τους τύπους της λατρείας, από πλευράς θρησκειών, πράγμα που διαιρεί αντί να ενώνει όπως θα έπρεπε, τους λαούς, θα πρέπει πια στην εποχή μας  να γίνουν γνωστές κάποιες νέο- ανακαλυφθείσες επιστημονικές αλήθειες που, εάν γίνουν από όλους κατανοητές, θα  καταφέρουν να ενώσουν επιτέλους τους ανθρώπους, μειώνοντας το μίσος και την αλληλοεξόντωση στην οποία αυτοί καθοδηγούνται επιμελώς, προς όφελος κάποιων ολίγων. 

Έχει πια διαπιστωθεί με πολλά μέχρι τώρα πειράματα, πως η συνειδητή συγκέντρωση του νου σε κάτι, οδηγεί τον εγκέφαλο να λειτουργεί στα α-κύματα, κατάσταση που συνοδεύεται από χαλάρωση του οργανισμού και σταματάει την αντίδραση του στρες.
Το ίδιο αποτέλεσμα έχουν επίσης τα θετικά συναισθήματα, όπως άλλες επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει (Heartmath.org). Αυτά τα τελευταία, μέσα από επίδραση που ασκούν στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς (που παράγεται από την λειτουργία της) οδηγούν και πάλι στην ίδια κατάσταση χαλάρωσης τον οργανισμό, γιατί όπως έχει διαπιστωθεί ερευνητικά, τα θετικά συναισθήματα ομαλοποιούν το  ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς και αυτό με τη σειρά του στέλνει αυτό το μήνυμα στον εγκέφαλο, επηρεάζοντας και την δική του λειτουργία.

Ο συνδυασμός των δύο πιο πάνω (συνειδητή συγκέντρωση του νου και θετικό συναίσθημα,) όπως δείχνουν οι πρόσφατες επιστημονικές έρευνες, οδηγεί τον οργανισμό σε εναρμόνιση (coherence). Μία κατάσταση κατά την οποία νους, καρδιά, συναισθήματα και όλες οι ενέργειες του σώματος βρίσκονται σε συμφωνία, πράγμα που οδηγεί σε υγεία και μακροημέρευση.


Συνειδητή συγκέντρωση του νου λοιπόν σε κάτι, και ανάπτυξη θετικού συναισθήματος, είναι τα δύο βασικά συστατικά κάθε τεχνικής που μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να ανταπεξέλθει στα στρες της ζωής που καταστρέφουν την υγεία του.

Αυτό το έχει αποδείξει πρόσφατα η επιστήμη, η γνώση ωστόσο όπως είναι γνωστό απλά «υπάρχει». Η επιστήμη, δεν κάνει τίποτ΄άλλο από το να ανακαλύπτει κάποια επιπλέον κομμάτια αυτής κάθε φορά. Έτσι οι διάφοροι «φωτισμένοι» που έχουν εμφανιστεί στη γη κατά καιρούς, επάνω στις διδασκαλίες των οποίων ιδρύθηκαν στη συνέχεια, για λόγους εξουσιαστικούς, θρησκείες, έχουν προτείνει τεχνικές τέτοιες συνειδητής συγκέντρωσης του νου σε ένα αντικείμενο λατρείας, ή σε κάτι άλλο ουδέτερο, πάντα όμως με την δημιουργία συγχρόνως ενός θετικού συναισθήματος (αγάπη και ευγνωμοσύνη  ή συγχώρεση).

Αυτός είναι ο στόχος κάθε δυτικής προσευχής  όπως και του ανατολικού διαλογισμού. Η βάση τους είναι η ίδια τεχνική, και ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος: η χαλάρωση του οργανισμού από την αντίδραση του στρες και η ενεργειακή εναρμόνιση, με σκοπό τη βελτίωση της υγείας και της ζωής.
Όλα τα υπόλοιπα, όσα ισχυρίζονται τα εκτελεστικά όργανα κάθε θρησκευτικής εξουσίας (διαφορές ως προς το περιεχόμενο της προσευχής, τις τεχνικές κ.λπ), δεν είναι παρά τρόποι για να συντηρείται το γνωστό «διαίρει και βασίλευε..» που κάνει αυτές τις εξουσίες να συντηρούνται .


Ίσως με την πρόοδο της επιστήμης να καταφέρουν οι άνθρωποι να δουν εγκαίρως την αλήθεια. Αυτήν που τους ενώνει σε ένα ενιαίο δυναμικό σύνολο, την ανθρωπότητα, και να προλάβουν την καταστροφή της  στην οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια ο καταμερισμός της σε μικρά αδύναμα ανθρωπάκια, εικόνα  που προσπαθούν επίμονα να επιβάλουν εκείνοι που ασκούν κάθε μορφής εξουσία και επωφελούνται από αυτήν.

* Το άρθρο είναι δημοσιευμένο στο περιοδικό "Εμείς" του μηνός Νοεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.