Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική/ Συζητήσεις (12)

Πόσο εύκολο είναι να πιστέψουμε πως έχουμε τη δύναμη μέσα μας για να αλλάξουμε τη ζωή μας;

Κάθε σκέψη οδηγεί σε δράση κάποιον φυσικό ιστό, τμήματα του εγκεφάλου, νεύρα ή μυς.
Όλα ξεκινούν από μία σκέψη. Αποφασίζουμε να κουνήσουμε το χέρι μας και το κουνάμε, ή να κοιτάξουμε κάτι καλύτερα και το παρατηρούμε.

"Έτσι αλλάζει και η αποτυχία σε επιτυχία. Αν σκέψεις κουράγιου, δύναμης, έμπνευσης, και αρμονίας αντικαθιστούν σκέψεις αποτυχίας, απελπισίας, έλλειψης, περιορισμών και διχόνοιας, τότε καθώς οι καινούργιες σκέψεις  ριζώνουν, ο φυσικός ιστός αλλάζει, και το άτομο βλέπει τη ζωή κάτω  από διαφορετικό φως, τα παλιά φεύγουν, καινούργιες απόψεις παίρνουν τη θέση τους, όλα γίνονται καινούργια, το άτομο ξαναγεννιέται, αυτή τη φορά πνευματικά, η ζωή αποκτά καινούργιο νόημα γι αυτό, όλα ξαναχτίζονται και το άτομο είναι γεμάτο χαρά, εμπιστοσύνη, ελπίδα και ενέργεια.
Βλέπει ευκαιρίες για επιτυχία εκεί που πρώτα δεν έβλεπε τίποτα, αναγνωρίζει δυνατότητες σε πράγματα που πρώτα δεν είχαν κανένα νόημα για εκείνο. Οι σκέψεις επιτυχίας διασκορπίζονται και στους γύρω του, και βοήθεια έρχεται από διάφορα μέρη πίσω, μπορεί έτσι να διαλέξει τους κατάλληλους συνεργάτες που τον βοηθούν να ανέβει ακόμη πιο ψηλά και αλλάζουν τον περιβάλλον του. κ.ο.κ" *

Έτσι με την αλλαγή της σκέψης και μόνον, κάποιος μπορεί να αλλάξει όχι μόνον τον εαυτό του, αλλά και το περιβάλλον του και  τις συνθήκες της ζωής του. Δύσκολο ίσως να το πιστέψει κανείς, αλλά αξίζει πιστέψτε με, η προσπάθεια.  Η επιστήμη λέει πως χρειάζονται 21 ημέρες για να δημιουργηθεί μία καινούργια σύναψη των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο. Το άνοιγμα δηλαδή καινούργιων δρόμων σκέψης, θέλει επιμονή και υπομονή. Θέλει άσκηση οι ιστός του εγκεφάλου μας, όπως ακριβώς και οι μυς μας. Είναι σημαντικό να ξέρουμε όμως πως η δυνατότητα βρίσκεται μέσα μας… Ιδιαίτερα τώρα που οι καιροί γίνονται όλο και πιο δύσκολοι.
Με αγάπη

* Από το βιβλίο "The master key system" του Charles F. Haanel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.