Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική (45)

Σχέσεις παδιών-γονέων και ασθένειες μέσης ηλικίας

Γεια σας φίλες και φίλοι
Πριν από αρκετά χρόνια το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έκανε μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα στους φοιτητές του. Σε 126 νεαρούς άνδρες από τις τάξεις του 1952, 54 δόθηκαν ερωτηματολόγια σχετικά με την εντύπωσή τους για τις σχέσεις και την αγάπη που είχαν με τους γονείς τους.

Στη συνέχεια οι ερευνητές έλεγξαν την υγεία αυτών των φοιτητών τριάντα πέντε χρόνια αργότερα και τα αποτελέσματα της έρευνάς τους αυτής που δημοσιεύθηκαν το 1997 (Russek and Schwartz 1997) ήταν εντυπωσιακά.
To 91 % αυτών που θεωρούσαν πως δεν ήταν «ζεστή» η σχέση τους σαν παιδιά με την μητέρα τους είχαν εμφανίσει νόσημα «μέσης ηλικίας», όπως λέγονται οι ασθένειες που εμφανίζονται συνήθως στην μέση ηλικία (καρδιοπάθειες, υπέρταση, έλκος  κ.λπ) σε σχέση με το 45% αυτών που είχαν καλή σχέση. Διπλάσιος δηλαδή ο αριθμός των ατόμων που αρρώστησαν  ανάμεσα σε αυτούς που δεν είχαν καλή σχέση με τη μητέρα τους.

Τα αντίστοιχα νούμερα, για αυτούς που θεωρούσαν πως δεν είχαν «ζεστή» σχέση με τον πατέρα τους ήταν 82% έναντι 50% , ενώ για όσους θεωρούσαν πως δεν είχαν καλή σχέση και με τους δύο γονείς, το ποσοστό νόσησης ανάμεσά τους ήταν 100% σε σύγκριση με το 47% στα άτομα με φυσιολογικές σχέσεις με τους γονείς τους!!!
Αν δηλαδή ένα παιδί δεν έχει νιώσει ζεστασιά και αγάπη και  για τους δύο γονείς του, είναι απολύτως βέβαιο πως θα εμφανίσει κάποιο από τα νοσήματα της μέσης ηλικίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής !!!

Προσέξτε το αυτό αγαπητοί μου γονείς. Φροντίστε τα παιδιά σας με αγάπη. Δημιουργείστε σχέσεις αγάπης και ζεστασιάς ανάμεσα σε σας και τα παιδιά σας, και μην ασχολείστε μόνον με την πρόοδό τους στα  μαθήματα και την κοινωνική τους καταξίωση. Η αγάπη και η ζεστασιά της αγκαλιάς σας είναι αναντικατάστατη βοήθεια για την υγεία και τη ζωή τους γενικότερα. Τα θετικά συναισθήματα, θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι στα στρες της ζωής και όσο πιο νωρίς τα βιώνει κανείς τόσο καλύτερα για την υγεία του αλλά και για το ενεργειακό του πεδίο που κατευθύνει τις σχέσεις και τη ζωή του ολόκληρη.

Για την σχέση αυτού του ενεργειακού πεδίου με τα συναισθήματά μας μπορείτε να βρείτε πληροφορίες κάνοντας κλικ εδώ, όσοι δεν έχετε παρακολουθήσετε όλα τα άρθρα μου από την αρχή.

Με αγάπη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.