Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/ ΥΓΕΙΑ (65)

Η ανοσοθεραπεία στον καρκίνο

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Πολύ καλά και ενδιαφέροντα τα καινούργια νέα για τη θεραπεία του καρκίνου. Σας είχα εξηγήσει παλαιότερα πως ο οργανισμός μας έχει την ικανότητα να καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα που παράγονται συνεχώς μέσα στο σώμα μας, με ειδικά κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος (λευκά αιμοσφαίρια). Και πως τα διάφορα στρες της ζωής κάνουν τα κύτταρα αυτά να μην  λειτουργούν σωστά, και αφήνουν έτσι τα καρκινικά κύτταρα που δημιουργούνται στον οργανισμό να πολλαπλασιαστούν και να μας οδηγήσουν σε νόσο.   
Τώρα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ο οργανισμός διαθέτει και άλλον ένα μηχανισμό άμυνας εναντίον του καρκίνου. Κύτταρα που δεν αφήνουν τα καρκινικά κύτταρα να αναπτυχθούν. Υπάρχουν δηλαδή στο  ανοσοποιητικό μας και κύτταρα που σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα, αλλά και άλλα, που δεν τα αφήνουν να πολλαπλασιαστούν. Αυτά τα τελευταία, κρατούν σε ύπνωση δηλαδή τα καρκινικά κύτταρα.
Οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα να καταστραφούν τα καρκινικά κύτταρα με τη χρήση μορίων από αυτά  που υπάρχουν φυσιολογικά στη φαρέτρα του ανοσοποιητικού μας (ουσίες δηλαδή που παράγουν τα ίδια τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας), όπως είναι η ιντερφερόνη και ο «παράγων νέκρωσης του όγκου» (TNF), δεν είχαν μέχρι τώρα πολύ καλά αποτελέσματα.
Οι ερευνητές όμως που ανακάλυψαν την ύπαρξη των κυττάρων του ανοσοποιητικού που κρατάνε σε ύπνωση τα καρκινικά κύτταρα, διαπίστωσαν επίσης, πως ο συνδυασμός των δύο πιο πάνω χημικών ουσιών μπορεί να κρατήσει σε ύπνωση όγκους τόσο σε ζώα όσο και σε ανθρώπους. Κάτι αντίστοιχο με τη θεραπεία που χρησιμοποιείται για την φυματίωση. Ο βάκιλος παραμένει μέσα στο όργανο, αλλά σε ύπνωση, δεν δημιουργεί δηλαδή νόσο.

Η ανοσοθεραπεία όπως φαίνεται, που είναι μια θεραπεία που δεν καταστρέφει υγιή κύτταρα, πρόκειται να παίξει σημαντικό ρόλο στο προσεχές μέλλον στη αντιμετώπιση το καρκίνου. Τα νέα είναι πολύ ενθαρρυντικά για τους πάσχοντες φίλους.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.