Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ενεργειακή εναρμόνιση/coherence (10)

Τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να σας κάνουν να νιώθετε κουρασμένοι
Το είχατε ποτέ σκεφτεί, φίλες και φίλοι μου, πως η κούραση που νιώθετε μπορεί να οφείλεται στα αρνητικά σας συναισθήματα; Μπορεί να ακούγεται «περίεργο», συμβαίνει όμως δυστυχώς αυτό.

Εάν έχετε εξετασθεί και δεν έχει βρεθεί να συνδέεται η κούρασή σας με κάποια οργανική αιτία που χρειάζεται θεραπεία, σκεφθείτε λίγο  την … καρδούλα σας. Ποια αρνητικά συναισθήματα την έχουν πνίξει και έχει χάσει την ομαλή αρμονική της λειτουργία (coherence).

Μη ξεχνάτε πως από αυτή τη λειτουργία, που δημιουργεί το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς, εξαρτάται η κατάσταση όλων των ενεργειών που παράγονται στο σώμα. Όταν είναι αρμονική, εναρμονίζονται όλες οι ενέργειες του σώματος και ο οργανισμός λειτουργεί σωστά. Άλλως… η αποδιοργάνωση των ενεργειών δεν επιτρέπει στο σώμα να λειτουργήσει όπως πρέπει και αυτό δίνει την αίσθηση της κούρασης.
Τα αρνητικά συναισθήματα, έχοντας σαν βάση τους τον φόβο προκαλούν την αντίδραση του στρες και διεγείρουν το Συμπαθητικό Νευρικό Σύστημα. Αυτό είναι που χαλάει τον ρυθμό της καρδιάς και αποδιοργανώνει το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της.

Το κακό όμως που στρες διάρκειας ενός λεπτού κάνει στον οργανισμό, χρειάζεται πέντε λεπτά χαλάρωσης για να επιδιορθωθεί.  

Η χαλάρωση επομένως είναι απαραίτητη στη καθημερινή ζωή μας, αλλιώς τα στρες της ζωής καταστρέφοντας τις λειτουργίες του οργανισμού, τον οδηγούν σε νόσο, ή επιδεινώνουν όποιο νόσημα υπάρχει ήδη.

Το ευχάριστο είναι, πως ένα θετικό συναίσθημα, μπορεί άμεσα να προκαλέσει τη διέγερση του Παρασυμπαθητικού Νευρικού Συστήματος (αντίδραση χαλάρωσης) πράγμα που αυτόματα σταματάει την αντίδραση του στρες και ομαλοποιεί το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς, γιατί τα δύο αυτά νευρικά συστήματα δεν μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα. Η διέγερση του ενός, καταστέλλει την λειτουργία του άλλου.
Και έτσι όπως οι έρευνες έχουν δείξει πως η καρδιά έχει διαισθητικές ικανότητες καιθώς και ένα δικό της νευρικό σύστημα όμοιο με αυτό του εγκεφάλου, δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά, εάν τα θετικά συναισθήματα επιδρούν πρώτα στον εγκέφαλο (αμυγδαλή) και από εκεί ξεκινάει η αντίδραση χαλάρωσης που ομαλοποιεί την λειτουργία της καρδιάς, ή αν συμβαίνει το αντίθετο.

Όπως και αν λειτουργεί πάντως, μία θετική σκέψη κάθε τόσο, βοηθάει τον οργανισμό να επιδιορθώνει τις βλάβες του, όσο και οι ασκήσεις χαλάρωσης (αναπνευστική, μυϊκή, πνευματική).  Για να γίνει όμως αυτό κατορθωτό, πρέπει να μάθει κανείς να αναγνωρίζει τα συναισθήματά του και να τα αποδέχεται σαν κομμάτι της γήινης πραγματικότητάς του και να προσπαθεί να δει κάτι ωραίο και καλό μέσα σε απλά καθημερινά πράγματα που τα θεωρεί δεδομένα και δυστυχώς μόνον όταν τα χάσει αντιλαμβάνεται την αξία τους.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.