Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Άσκηση/Γυμναστική (48)

Γεια σας
Σε μία μεγάλη  πρόσφατη μελέτη που περιελάμβανε 16 μετα-αναλύσεις  και έγινε με την συνεργασία πολλών πανεπιστημίων της Αγγλίας , βρέθηκε πως η άσκηση μπορεί να είναι εξ ίσου αποτελεσματική όσο πολλά φάρμακα, για νοσήματα όπως η ισχαιμική καρδιοπάθεια, ο προδιαβήτης και τα εγκεφαλικά επεισόδια.


Δεν βρέθηκαν διαφορές στα ποσοστά θανάτων μεταξύ αυτών που έπαιρναν φάρμακα και αυτών που ασκούντο, όσον αφορά την δευτεροπαθή πρόληψη στεφανιαίας νόσου και προδιαβήτη. Ενώ ως προς τα εγκεφαλικά επεισόδια, η μελέτη έδειξε πως η φυσική δραστηριότητα είναι περισσότερο αποτελεσματική στην πρόληψη του θανάτου απ΄ότι τα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των αντιπηκτικών και αντιαιμοπεταλιακών φαρμάκων.

Μη ξεχνάτε λοιπόν να ασκείστε φίλοι και φίλες. Η άσκηση σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους κανόνες αντιμετώπισης του στρες  είναι αυτή που θα σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο και όχι μόνον τα διάφορα φάρμακα, όπως πολλοί νομίζουν. Δεν είναι δυνατόν να ζούμε αντίθετα με όσα βοηθούν τον οργανισμό μας να επιδιορθώνεται (όπως πολύ καλά ξέρει εκείνος!!!) και να θέλουμε να τον διορθώσουμε μετά με ξένες χημικές ουσίες.

Είναι εντυπωσιακό που οι μελέτες οι περισσότερες αφορούν την μεμονωμένη επίδραση των διαφόρων τρόπων αντιμετώπισης του στρες στην επιβίωση και όχι την συνολική του αντιμετώπιση, η οποία θα οδηγούσε προφανώς σε θεαματικότερα αποτελέσματα, αλλά πιστεύω πως πλησιάζει ο καιρός που θα αρχίσουν να εμφανίζονται και τέτοιες έρευνες.

Εσείς πάντως μη ξεχνάτε εκτός των άλλων (σωστή διατροφή, γείωση, γέλιο, χαλάρωση, θετικά συναισθήματα) να ασκείστε καθημερινά, έστω και μέσα στο σπίτι σας. Σας έχω δώσει πολλές ασκήσεις σε μικρά βίντεο για τον σκοπό αυτό σε προηγούμενες αναρτήσεις αυτής της στήλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.