Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ερασιτέχνης κηπουρός/ Ανθόκηπος/Άν.-Φθιν. (34)

Γεια σας φίλες και φίλοι ερασιτέχνες κηπουροί
Ο Οκτώβρης με τις πρώτες βροχές του δρόσισε τον κήπο και ζωντάνεψε τα χρώματα στα φυλλώματα και τα λουλούδια που επιμένουν να μένουν ανθισμένα, όπως οι λαντάνες, το πλουμπάγκο, το χιώτικο το γιασεμί που γεμίζει ακόμη τον κήπο μοσχοβολιά και κάποια τριαντάφυλλα.

Άνθισε και η περήφανη μπλε σάλβια με τα λουλούδια της να κοιτούν ψηλά τον ουρανό, ενώ από κάτω της, στις γωνιές κάποιων παρτεριών, άνοιξαν τα μάτια τους στο φως του φθινοπωρινού ήλιου τα πρώτα χρυσάνθεμα.
Πρώτα τα χρυσαφιά, μετά τα κόκκινα. Τα ροζ δεν έχουν αποφασίσει ακόμη στον δικό μου κήπο να ανοίξουν τα πολυάριθμα μπουμπούκια τους. Δεν δίνουν καμία σημασία στα χάδια και τα παρακάλια μου. Έχουν χαρακτήρα!... κάνουν αυτό που εκείνα θέλουν και εγώ ασκούμαι στην υπομονή.

Μεγάλη άσκηση ο κήπος! Το έχουμε πει πολλές φορές. Προσφέρει άσκηση σωματική και ξεκούραση ψυχική. Τα χρώματα και οι μυρωδιές σε κάνουν να ζεις στο παρόν, να ξεχνάς σκέψεις και προβληματισμούς και να γίνεσαι ένα με τη φύση. Και αυτό είναι χαλάρωση, που βοηθάει πολύ την υγεία.


Περιποιηθείτε έστω και μερικές γλάστρες στο μπαλκόνι σας εάν δεν έχετε την τύχη να έχετε δικό σας κήπο. Η περιποίηση των φυτών και η επαφή μαζί τους βοηθάει ακόμη και αν αυτά δεν μεγαλώνουν στη φύση, αλλά μέσα σε ένα μικρό γλαστράκι. Είναι τα φυτά μια συντροφιά που χαρίζει ηρεμία και γαλήνη. Απολαύστε την όσο μπορείτε. 
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.