Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική (41)

Το θαύμα που λέγεται ζωντανός οργανισμός

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Τον ρόλο του ανοσοποιητικού μας συστήματος, των λευκών μας δηλαδή αιμοσφαιρίων, που μας προστατεύει από εχθρούς που απειλούν τη ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας η ιατρική επιστήμη τον γνωρίζει από καιρό. Στην ιατρική σχολή διδασκόμαστε όλα αυτά τα θαυμαστά πράγματα που τα εκπληκτικά κύτταρα του ανοσοποιητικού μας μπορούν να κάνουν, προστατεύοντας την υγεία μας.

Σας έχω δώσει και εγώ σε τούτη εδώ την ιστοσελίδα μία σειρά άρθρων που όσο γίνεται πιο απλά εξηγούν το ρόλο αυτών των κυττάρων στον οργανισμό μας. Κλικ εδώ, για να τα ξαναδείτε, όσοι το επιθυμείτε.
Οι έρευνες όμως δεν σταματούν και όλο και περισσότερες λειτουργίες αυτών των κυττάρων ανακαλύπτονται προκαλώντας τον θαυμασμό για την σοφία που κρύβει μέσα του κάθε ζωντανός οργανισμός.

Δύο είναι οι πιο σημαντικές πρόσφατες ανακαλύψεις στον τομέα αυτόν.
Πρώτον, βρέθηκε πως υπάρχουν λευκοκύτταρα, που κρατούν σε ύπνωση τα καρκινικά κύτταρα, ώστε να μην μπορούν αυτά να πολλαπλασιαστούν. Ξέραμε μέχρι τώρα, πως υπάρχουν λευκά αιμοσφαίρια που καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα. Τώρα ξέρουμε πως υπάρχουν και άλλα που τα ναρκώνουν !!!
Δεύτερον, βρέθηκε πως υπάρχουν λευκά αιμοσφαίρια που ενώνονται με τα διάφορα κύτταρα του σώματος για να τα κάνουν πιο ανθεκτικά, όταν αυτά απειλούνται από αντισώματα που κάποιες φορές κατά λάθος φτιάχνει το ίδιο το ανοσοποιητικό μας σύστημα και οδηγεί το οργανισμό σε αυτοάνοσα νοσήματα (ρευματοειδ. αρθρίτις, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.λπ).
Σας έχω μιλήσει και για τα δύο σχετικά άρθρα που αναφέρονται σε αυτές τις ανακαλύψεις παλαιότερα. Μπορείτε να τα ξαναδείτε εδώ.

Γιατί σας ξαναμιλάω σήμερα γι αυτά; Μα για να σας θυμίσω πως ο οργανισμός μας έχει μία εκπληκτική σοφία και πως εμείς με τη μικρή λογική μας που την έχουμε θεοποιήσει, επειδή δεν μπορούμε να αντιληφθούμε αυτή την σοφία και να την κατανοήσουμε, (και δυστυχώς κανείς δεν μας βοηθάει σε αυτό γιατί θα θιγούν πολλά συμφέροντα) δεν κάνουμε τίποτα για να την προστατέψουμε, αντίθετα κάνουμε ότι μπορούμε για να την καταστρέφουμε και να μην της αφήνουμε το περιθώριο να δράσει όπως εκείνη γνωρίζει. Την εμποδίζουμε, παράγοντας συνεχώς ορμόνες του στρες, που αποδιοργανώνουν τη λειτουργία της.

Προσπαθήστε να αλλάξετε σιγά-σιγά φίλες και φίλοι τον τρόπο της ζωής σας για να αντιμετωπίσετε καλύτερα τα στρες της ζωής. Κάντε τις αλλαγές βήμα-βήμα, για να μην δημιουργήσετε ένα ακόμη στρες στον οργανισμό σας. 
Αρχίστε να τρέφεστε όλο και πιο σωστά, να γυμνάζεστε, να γελάτε πιο συχνά. Μάθετε να χαλαρώνετε συχνά μέσα στην ημέρα σας, και το πιο σημαντικό από όλα, μάθετε να διαχειρίζεστε σωστά τα συναισθήματά σας. Συγχωρέστε, κατανοήστε πως όλοι (όπως και εσείς οι ίδιοι) κουβαλούν το δικό τους σταυρό, ακόμη και αν όλα στη ζωή τους νομίζετε πως πηγαίνουν καλύτερα από τα δικά σας. Κατανοήστε πως πίσω από κάθε άσχημη συμπεριφορά κρύβεται ένα κακοποιημένο παιδί που λειτουργεί υποσυνείδητα και δώστε τόπο στην οργή… Άλλωστε δεν βλάπτει αυτό το αρνητικό συναίσθημα παρά μόνο εσάς  τους ίδιους!!! Γιατί να το αφήνετε να σας παιδεύει;
Με αγάπη  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.