Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική (42)

Πόσο αληθινή είναι η διαίσθησή μας;   
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Το Ινστιτούτο Heartmath στην Αμερική, μέσα από πειράματα που έχει κάνει, δημοσίευσε το 2004 μία μελέτη (Electrophysiological Evidence of Intuition. McCraty, Atkinson and Bradley) σύμφωνα με την οποία αποδείχθηκε η ύπαρξη διαίσθησης. Αυτή η ασυνείδητη πρόσληψη πληροφορίας γίνεται αισθητή από μικρές αλλαγές στα συναισθήματα και από διάφορες μετρήσιμες φυσιολογικές αλλαγές που γίνονται μέσα στο σώμα, όπως αναφέρεται στην μελέτη.
Σύμφωνα πάντα με την μελέτη αυτή (που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Alternative andComplementary Medicine), το κέντρο της διαισθητικής ικανότητας είναι η καρδιά, της οποίας ο βαθμός ευφυΐας μόλις έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητός από την επιστημονική κοινότητα.

Σας έχω ξαναμιλήσει για το νευρικό σύστημα που ανακαλύφθηκε εδώ και μία περίπου δεκαετία πως υπάρχει στη καρδιά. Φαίνεται πως αυτός ο μικρός εγκέφαλος που παράγει όλες τις ορμόνες και ουσίες που παράγονται και στον εγκέφαλο που βρίσκεται μέσα στο κρανίο μας, έχει την ικανότητα να θυμάται και να διαισθάνεται. Οι πληροφορίες που αυτός στέλνει στον εγκέφαλο του κρανίου μας ανά λεπτό, είναι πολύ περισσότερες  όπως έχει διαπιστωθεί ερευνητικά, από αυτές που ο εγκέφαλος του κρανίου στέλνει  σε εκείνον.

Αυτό δείχνει πως πιθανότατα η καρδιά προσλαμβάνει τα ερεθίσματα από το περιβάλλον, τα στέλνει προς επεξεργασία στον εγκέφαλο του κρανίου και εκείνος με τη σειρά του στέλνει σήμα προς τα διάφορα όργανα συντονίζοντας τις απαραίτητες ενέργειες του οργανισμού.
Προφανώς τα ερεθίσματα αυτά που η καρδιά προσλαμβάνει, είναι εκείνα που δεν είναι ακόμη σε θέση να αντιληφθεί με τις πέντε αισθήσεις μας ο κρανιακός μας εγκέφαλος, γιατί δεν έχουν ακόμη πάρει την υλική τους μορφή μέσα στο μάτριξ της πραγματικότητάς μας.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Heartmath, η ικανότητα αυτή της καρδιάς να προσλαμβάνει πληροφορίες πριν αυτές υλοποιηθούν, μπορεί να ενισχυθεί με την χαλάρωση και την διαχείριση των συναισθημάτων που οδηγεί τον οργανισμό σε ενεργειακή εναρμόνιση (coherence).
Όσο πιο αρμονικά λειτουργεί ο οργανισμός μας, τόσο πιο ανοιχτή είναι η καρδιά μας στην διαίσθηση και την πρόσληψη πληροφοριών από το σύμπαν που μας περιβάλλει, οδηγώντας μας σε καλύτερες και σωστότερες αποφάσεις για τη ζωή μας.

Η ενεργειακή εναρμόνιση για την οποία τόσο συχνά σας μιλάω σε αυτή την ιστοσελίδα δεν βοηθάει δηλαδή μόνον την υγεία μας, προστατεύοντάς μας από τις καταστροφικές συνέπειες της αντίδρασης του στρες, αλλά βοηθάει πολύ και τη ζωή μας γενικότερα.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.