Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Υγιεινές συνταγές/διάφορα (3)

Γεια σας φίλες και φίλοι

Μία πολύ εύκολη, γρήγορη και υγιεινή συνταγή θα σας δώσω και πάλι σήμερα. Δοκίμασα πριν από λίγες ημέρες να φτιάξω με πληγούρι, ένα πιάτο που να θυμίζει λίγο σε γεύση το "ατζεμ πιλάφι" που έφτιαχνε η μητέρα μου με αρνάκι και ρύζι, χωρίς όμως να έχει μέσα του σάρκα ζώου που θυσιάστηκε για χάρη μου...

Ιδού το αποτέλεσμα. Εμένα μου φάνηκε πολύ νόστιμο. Για να δούμε τη δική σας άποψη...

ΟΙ  ΣΥΝΤΑΓΕΣ  ΜΟΥ
ΚΥΡΙΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

"Ορφανό" ατζέμ πιλάφι (3-4 πιάτα)

2 μέτρια κρεμμύδια
2 καρώτα
1 φλ. μαϊντανός
4-5 λιαστές ντομάτες
6 κ.σ. λάδι
1 φλ. λιωμένη ντομάτα φρέσκια ή από κουτί
1 κ.σ πελτές ντομάτας διαλυμένος σε 1 φλ. νερό
αλάτι και πιπέρι
250 γραμ.πλιγούρι βρασμένο και αποφλοιωμένο (κατά προτίμηση βιολογικό)

Λιώνουμε στο μούλτι τα τέσσερα πρώτα υλικά, και τα μαραίνουμε για λίγο στο λάδι. 
Προσθέτουμε στη συνέχεια την ντομάτα και το αλατοπίπερο, και μόλις πάρει βράσει, ρίχνουμε το πλιγούρι. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο να γίνει (περίπου 15 λεπτά).
Το παρακολουθούμε καθώς βράζει, μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό.

Συνοδευόμενο με ένα κομμάτι τυρί, ή λίγα μανιτάρια  ψητά, γίνεται ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα.
Δοκιμάστε το. 

*Εάν θέλετε ακόμη πιο έντονη γεύση, προσθέστε και ένα κύβο λαχανικών.
Καλή σας όρεξη


**Στην επόμενη κουβέντα μας θα σας δώσω ένα ακόμη πολύ εύκολο, νόστιμο και υγιεινό συνοδευτικό για τα ψητά μανιτάρια.



Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.