Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική (15)

"Γείωση" Ένας έκτος τρόπος αντιμετώπισης του στρες
Γεια σας
Στο καινούργιο μου βιβλίο που δεν έχει εκδοθεί ακόμη παρ ότι έχει τελειώσει η συγγραφή του εδώ και ένα χρόνο, υπάρχει ένα καινούργιο κεφάλαιο που αφορά την αντιμετώπιση του στρες. Μέχρι λοιπόν να έχετε στα χέρια σας ολόκληρο το νέο αυτό βιβλίο, έκρινα σκόπιμο να σας ενημερώσω για το καινούργιο αυτό κεφάλαιο, μέσα από αυτόν εδώ τον ιστότοπο, γιατί το θεωρώ πολύ σημαντικό για την υγεία όλων μας.
Εκτός δηλαδή από τους πέντε κανόνες  αντιμετώπισης του στρες για τους οποίους τόσο στο πρώτο βιβλίο μου όσο και σε αυτό εδώ τον ιστότοπο σας έχω μιλήσει εκτενώς, έχει προστεθεί πρόσφατα και ένας έκτος, μετά από μία τυχαία (πριν δέκα χρόνια) ανακάλυψη ενός Αμερικανού ηλεκτρονικού τηλεοράσεων.
Ο έκτος αυτός κανόνας είναι η γείωση (earthing).  Ο πιο πάνω ηλεκτρονικός, ανακάλυψε δηλαδή πως η γείωσή μας είτε μέσω καλωδίου που έρχεται σε επαφή με τη γη είτε με την επαφή των γυμνών ποδιών μας με τη γη, βελτιώνει την αντίσταση του οργανισμού στο στρες. Και παρ ότι, όπως γίνεται συνήθως, στην αρχή οι επιστήμονες στους οποίους απευθύνθηκε για να ερευνήσουν επιστημονικά την υπόθεση τον αγνόησαν, στη συνέχεια κάποιοι άλλοι περισσότερο ανοιχτόμυαλοι επιστήμονες αποφάσισαν να ερευνήσουν  το θέμα και τα αποτελέσματα των ερευνών τους ήταν εντυπωσιακά.
Οι ερευνητές αυτοί διαπίστωσαν πως πράγματι η επαφή  μας με την γη βοηθάει στην αντιμετώπιση του στρες, όσο και οι γνωστοί μέχρι σήμερα πέντε άλλοι τρόποι, και τα αποτελέσματα των ερευνών τους (επί μία δεκαετία) καταγράφηκαν σε ένα πρώτο βιβλίο με τον τίτλο Earthing”.
Από τις μέχρι τώρα έρευνες, ο λόγος φαίνεται να είναι τα ελεύθερα ηλεκτρόνια που υπάρχουν στην επιφάνεια της γης.
Είναι γνωστό από παλιά πως η γη πάλλει εκπέμποντας χαμηλής συχνότητας ενέργειες (subtle energies). Αυτά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα οφείλονται κυρίως στο φαινόμενο Shumann. Στους κεραυνούς δηλαδή, που πέφτουν συνεχώς μεταξύ ιονόσφαιρας και γης (έως και 5000 το λεπτό). Εξ αιτίας αυτού του φαινομένου, ένα  ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 1000-2000 Amp μεταφέρεται συνεχώς προς τη γη, φορτίζοντας αρνητικά την επιφάνειά της (υπάρχουν εκεί πολλά ελεύθερα ηλεκτρόνια δηλαδή), ενώ αντίθετα ψηλά επάνω από τη γη, στην ατμόσφαιρα, παραμένουν θετικά φορτισμένα ιόντα. Δημιουργείται έτσι ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο γύρω από τη γη που κάνει την επιφάνεια της  να πάλλεται με μία συχνότητα περίπου 7,8 Hz .
Εκτός όμως από το φαινόμενο Shumann στα ηλεκτρικά φορτία της γης επιδρούν επίσης η ηλιακή ακτινοβολία (ηλιακές καταιγίδες), αλλά και ανθρώπινες επεμβάσεις (υψηλής τάσης καλώδια κ.λ.π.).
Αυτό λοιπόν το σύννεφο των ηλεκτρονίων που υπάρχει σε επαφή με τη γη και την φορτίζει αρνητικά, θεωρούν τώρα οι επιστήμονες πως μεταφερόμενο μέσα στο σώμα μας όταν είμαστε γειωμένοι (βρισκόμαστε δηλαδή σε άμεση επαφή με τη γη) λειτουργεί σαν αντιοξειδωτικό. Αυτά τα ηλεκτρόνια δηλαδή μπαίνοντας μέσα μας, αδρανοποιούν την περίσσεια των ελευθέρων ριζών οξυγόνου που παράγονται στο σώμα μας από τα διάφορα στρες της ζωής και δεν τις αφήνουν να μας γεράσουν και να μας αρρωστήσουν. Μειώνεται δηλαδή η φλεγμονή που οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου δημιουργούν στον οργανισμό μας και η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες οδηγεί στις βλάβες των αγγείων μας, τα αυτοάνοσα νοσήματα, τους καρκίνους κ.λ.π. 
Συνεχίζεται

Πηγές: 1.Clinton Ober, St.T.Sinatra, MD, Martin Zucker «Earthing. The most important health discover ever?» 2010
3. J.L. Oschman PhD «Can electrons act as antioxidants? A review and commentary» The J. of Alt. and Compl. Medicine V.13 9, 2007,955-967
           
Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.