Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ (5)

Θετικά συναισθήματα (1)
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Στο τελευταίο αρθράκι της στήλης «Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική» είχα συστήσει να μένουμε συγκεντρωμένοι στο κέντρο της καρδιάς μας, αντλώντας από εκεί αγάπη και συμπόνια για όλους, προκειμένου να είμαστε υγιείς, αλλά και ευτυχείς.
Σίγουρα αυτό θα σας άφησε με πολλά ερωτηματικά, γι αυτό επανέρχομαι στο θέμα αναλυτικότερα σε ετούτη εδώ τη στήλη.
Οι θρησκείες όλου του κόσμου έχουν για κέντρο τους την αγάπη, αλλά και την συμπόνια και την ευγνωμοσύνη,  άσχετα αν αυτοί που τις εκμεταλλεύτηκαν  κάνοντάς τες ένα ακόμη είδος εξουσίας έκαναν αίσχη στο όνομα αυτής της αγάπης. Και τις θρησκείες τις ίδρυσαν φωτισμένοι, που σίγουρα ήξεραν τι έλεγαν.
Αυτά τα τρία θετικά συναισθήματα, όπως απέδειξε πια η επιστήμη στις μέρες μας, είναι εκείνα που κάνουν την καρδιά μας να λειτουργεί σε αρμονία (coherence) και να παρασύρει με το αρμονικό ηλεκτρομαγνητικό της πεδίο  όλες τις ενέργειες του οργανισμού μας σε εναρμόνιση, χαρίζοντάς μας υγεία αλλά και μία ευκολότερη χωρίς εμπόδια ζωή, κατά την δική μου ταπεινή άποψη.
Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο αυτό το τελευταίο, εάν πάψουμε να βλέπουμε το σώμα μας σαν ένα κομμάτι κρέας και σκεφθούμε πως είμαστε στην ουσία κόμβοι ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας μέσα σε ένα τεράστιο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που λέγεται «σύμπαν» θα καταλάβουμε ίσως ευκολότερα, πως όσο πιο αρμονικές είναι οι δικές μας ενέργειες τόσο πιο εύκολα και ομαλά κινούμαστε μέσα σε αυτό το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και διαγράφουμε ανεμπόδιστα την τροχιά που εκείνο έχει προγραμματίσει για εμάς σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες…
Νομίζω πως αυτό το τελευταίο θα πρέπει να έχει να κάνει και με τον σκοπό της ζωής μας. Αυτόν που πολλοί από εμάς ψάχνουν να βρουν πιστεύοντας πως αν τον πραγματοποιήσουν θα γίνουν ευτυχισμένοι.
Πιστεύω και εγώ πως αυτό είναι που χαρίζει την πραγματική ευτυχία. Το να ζει κανείς εκπληρώνοντας τον σκοπό για τον οποίο γεννήθηκε. Μόνο που εκτός από τα μεγάλα ταλέντα που δεν χρειάστηκε να ψάξουν να βρουν τον σκοπό αυτό της ζωής τους γιατί αυτός του αποκαλύφθηκε από πολύ νωρίς, όλοι εμείς οι υπόλοιποι απλοί καθημερινοί άνθρωποι δεν βρίσκουμε εύκολα τον σκοπό αυτό για τον οποίο γεννηθήκαμε σε ετούτο τον πλανήτη, για να νιώσουμε γεμάτοι και ευτυχείς. Παραπαίουμε έτσι, ψάχνοντας την ευτυχία άλλοι στον τζόγο, άλλοι στο αλκοόλ και τις ουσίες, άλλοι στο χρήμα τις πολυτέλειες και την εξουσία, άλλοι στο σεξ, χωρίς κανείς να νιώθει στην πραγματικότητα ευτυχής και ολοκληρωμένος.
Φταίει και η επιστήμη στο μπέρδεμα αυτό, με τα όσα -απολύτως λογικά και τεκμηριωμένα- μας γεμίζει το κεφάλι. Η επιστήμη στηρίζεται στη λογική, στο πείραμα και την απόδειξη. Ναι αλλά η λογική μας είναι πεπερασμένη…. Είναι χτισμένη επάνω σε μισές πληροφορίες που παίρνει ο εγκέφαλός μας από τον περιβάλλοντα κόσμο μέσα από τις πέντε αισθήσεις μας, που ξέρουμε τώρα πια πως είναι ατελείς. Δεν βλέπουμε την υπέρυθρη ή την υπεριώδη ακτινοβολία, ούτε ακούμε τους υπερήχους και όμως αυτά υπάρχουν γύρω μας, μαζί με τόσα άλλα που αδυνατούμε να αντιληφθούμε.
Για χρόνια πολλά έως τώρα η επιστήμη μας έπειθε πως η εξέλιξη της ζωής επάνω στον πλανήτη ήταν κάτι τυχαίο και πως το σώμα μας καθοδηγείται από τον εγκέφαλο και λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένο ρομπότ. Η ίδια αυτή επιστήμη ευτυχώς στις μέρες μας έχει κάνει στροφή 180 μοιρών και μέσα από την κβαντική φυσική οδηγεί τη γνώση μας σε άλλα μονοπάτια. Μονοπάτια που κάποιοι (Βούδας, Χριστός) εδώ και αρκετούς αιώνες είχαν ήδη περιγράψει με την σοφία που τους χάριζε μια ζωή με συνεχή ενατένιση του κέντρου της καρδιάς τους, μιας καρδιάς γεμάτης αγάπη για όλους και για όλα.
Οι σημερινοί άνθρωποι είμαστε πολύ πιο τυχεροί πιστεύω από τους παλαιότερους.  Βρισκόμαστε σε μια καμπή που η επιστήμη, χάρις στην κβαντική φυσική, πλησιάζει την φιλοσοφία και την μεταφυσική, πράγμα που κάνει ευκολότερα τα πράγματα για όσους ψάχνουν και διαβάζουν.
Έτσι όσα συζητάμε σε αυτές εδώ τις στήλες είναι επιστημονικά και τεκμηριωμένα και ας φαίνονται φιλοσοφικά η και μεταφυσικά πολλές φορές.
Είναι η επιστήμη λοιπόν που έρχεται τώρα να μας πει όσα οι θρησκείες λένε εδώ και αιώνες, πως η ειρήνη στον κόσμο επιτυγχάνεται μέσα από την προσωπική ειρήνη του καθενός και αυτή κατακτιέται με την συγκέντρωση στο κέντρο της καρδιάς μας όπου βαθιά κρύβονται τα συναισθήματα αγάπης και συμπόνιας. Μόνο που σε πολλούς ή μάλλον στους περισσότερους αυτά είναι καλά σκεπασμένα από επδράσεις πολλών εξωτερικών και εσωτερικών παραγόντων πριν ακόμη καλά-καλά γεννηθούμε. 
Συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.