Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ερασιτέχνης κηπουρός/Ανθόκηπος/Αν.-Φθιν. (16)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Μερικές ακόμη φωτογραφίες από τις διάφορες τριανταφυλλιές του κήπου μου αποφάσισα να σας δείξω σήμερα. Αλλάζουν όλα με τέτοια ταχύτητα αυτή την εποχή στον κήπο, που θα μπορούσα να σας γράφω ένα αρθράκι κάθε μέρα. Όμως δεν είναι αυτός ο σκοπός αυτής της ιστοσελίδας, όπως ξέρετε. Τα άρθρα της ερασιτεχνικής κηπουρικής σκοπό έχουν να ερεθίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους από εσάς να ασχοληθείτε με αυτό το χόμπυ, που εκτός από το ότι σας χαρίζει ένα όμορφο περιβάλλον γύρω σας, μπορεί να σας προμηθεύει με βιολογικές σαλάτες ή και λίγα λαχανικά και φρούτα. Το πιο σημαντικό όφελος αυτού του χόμπυ όμως είναι η άσκηση που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ενασχόλησης με τη κηπουρική. Άσκηση του σώματος και ευχαρίστηση της ψυχής προσφέρει η κηπουρική σε όποιον ασχολείται μαζί της,  ανακουφίζοντας τον οργανισμό από τα στρες της ζωής που μας γερνούν και μας αρρωσταίνουν. Γι αυτό σας προτρέπω τόσο συχνά, να φτιάξετε τον μικρό σας κήπο ακόμη και σε λίγες γλάστρες στο μπαλκόνι σας. Εύχομαι μέχρι σήμερα να έχω πείσει κάποιους ή κάποιες ανάμεσά σας. Πολύ θα το ήθελα να με ενημερώνατε.
Εκτός όμως από τα τριαντάφυλλα μία λευκή αναρριχώμενη ορτανσία άνθισε στον πίσω κήπο του σπιτιού, που δεν έχει μεγάλη ηλιοφάνεια. Σε λίγο, όταν η άνθιση αυτή πάρει τέλος, το φυτό θα σκεπαστεί από τα κλωνάρια και τα μοσχοβολιστά λουλούδια μιας ρολογιάς που έχω φυτέψει εκεί δίπλα. (Θα σας τη φωτογραφίσω μόλις ανθίσει) Αυτό είναι κάτι που έχω πολύ προσπαθήσει να γίνεται σε όλες τις μεριές του κήπου. Να υπάρχουν δηλαδή φυτεμένα πλάι-πλάι φυτά που ανθίζουν διαδοχικά, ώστε να υπάρχει πάντα κάποιο ενδιαφέρον στο κάθε σημείο του κήπου.

 Σε ένα άλλο σημείο όπως βλέπετε, εκεί που πρώτα άνθιζαν ολόλευκες κάλλες, τώρα το μάτι τραβούν περήφανοι άκανθοι. Αυτό το φυτό χαρίζει μεγαλοπρέπεια στον κήπο. Μου αρέσουν πολύ έτσι όπως στέκουν περήφανα στητοί,  με τα πελώρια φύλλα τους να γεμίζουν τα παρτέρια.
Γεμίζουν τον κήπο βέβαια, αν τους αρέσει το περιβάλλον, γιατί οι σπόροι τους μεταφέρονται εύκολα παντού, και πρέπει συνεχως να τους ξεριζώνεις από εκεί που δεν θέλεις να βρίσκονται, όμως αξίζει τον κόπο. Η εμφάνισή τους ομορφαίνει πολύ τον κήπο αυτή την εποχή.
Θα τα ξαναπούμε σύντομα.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.