Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (24)


Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Τα πιο κάτω ιατρικά νέα που αφορούν κυρίως γυναίκες, με έκαναν να συνειδητοποιήσω το λάθος που έκανα να απευθύνομαι σε όλους και όλες μέχρι τώρα σε γένος αρσενικό. Η αλήθεια είναι πως ο λόγος ήταν οικονομία χρόνου στο γράψιμο, αλλά πρέπει να παραδεχθώ πως ήταν λάθος και να ζητήσω συγγνώμη από όλες τις φίλες αυτής της ιστοσελίδας.
Και τώρα στα ιατρικά μας νέα. Το ρητό «ουδέν καλόν αμιγές κακού» για άλλη μια φορά επαληθεύεται.  Έρευνα που διενεργήθηκε από επιστήμονες του κέντρου Fred Hutchinson Cancer έδειξε πως οι γυναίκες που υποφέρουν από τις γνωστές και πολύ ενοχλητικές εξάψεις κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του στήθους τα επόμενα χρόνια.
Η διαφορά είναι πολύ σημαντική. Οι γυναίκες που υποφέρουν από τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης έχουν 50% λιγότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του στήθους, ενώ όσο πιο έντονες είναι οι εξάψεις τόσο μεγαλώνει αυτό το ποσοστό. Οι γυναίκες με τις έντονες εξάψεις, που τις ξυπνούν την νύχτα, έχουν το μικρότερο ποσοστό εμφάνισης καρκίνου του στήθους, όπως λέει ο πρώτος από τους συγγραφείς της εργασίας με τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο ιατρικό περιοδικό Cancer Epidemiology Biomarkers and Prevention.
Η έρευνα αυτή που περιέλαβε 1437 γυναίκες έγινε από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου της Αμερικής και αν τα αποτελέσματά της επαληθευθούν και από άλλες έρευνες, θα οδηγήσουν τους επιστήμονες πιο κοντά στην κατανόηση των αιτίων που οδηγούν στον καρκίνο του στήθους.   
Μη παραπονιέστε λοιπόν φίλες μου, όσες υποφέρετε από τις ενοχλητικές εξάψεις της εμμηνόπαυσης. Η ιδέα πως αυτές σας προστατεύουν από τον καρκίνο του στήθους θα πρέπει από δω και πέρα να σας κάνει να τις αντέχετε καλύτερα.
Οι κανόνες υγείας και ευεξίας που σας έδωσα στο βιβλίο μου, αν τους εφαρμόσετε θα σας βοηθήσουν πολύ ώστε τα συμπτώματά σας να γίνουν πιο ελαφρά, για να αποφύγετε έτσι τις ορμονοθεραπείες στις οποίες πολλές καταφεύγετε. Γιατί δυστυχώς έρευνες έχουν δείξει πως αυτές μπορεί να αποβούν βλαπτικές για την υγείας σας (καρκινογόνες), πράγμα που έμμεσα υποδηλώνεται και απο την πρόσφατη αυτή έρευνα για την οποία σας μίλησα πιο πάνω. 
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.